Ben momenteel de serie The Offer aan het kijken, making of The Godfather, vaak beschouwd als de beste film ooit. Heb em toevallig vorig jaar nog in de bios gezien, toen ie 50(!) jaar oud was. Met iemand die em nog nooit gezien had, wat ook een erg leuke ervaring was. De serie is goed gedaan, hoewel hier en daar wat langzaam. De druk van de echte Cosa Nostra, gedoe met de studio, issues met casting en zelfs het eruit snijden van de hele Sicilië scene. Het is een wonder dat de film in deze vorm verschenen is!

The executive instead wanted to cast Ryan O’Neal, the Irish-American star of "Love Story". While Coppola continued to push for Pacino, the studio screen tested a number of young actors including James Caan, whom Coppola wanted to play Sonny, and Martin Sheen. The studio also screen tested Robert De Niro for the role of Sonny in case Caan was cast as Michael.

Uit The cutthroat casting of "The Godfather": life imitates mob movie Landing Al Pacino and Marlon Brando in the 1972 mafia masterpiece took strong-arm tactics (but no horse's head).

De reviews zijn wisselend overigens, maar goed, da's wel vaker het geval. Zie bijvoorbeeld The Offer review – the making of The Godfather makes for hit-and-miss TV en Too good to refuse: Why the critics are wrong about Godfather series The Offer.

The Offer
2022-04-28, Ended, 1 seasons

The greatest movie almost never made.

Oscar-winning producer Al Ruddy’s never before revealed experiences of making the iconic 1972 film The Godfather that Francis Ford Coppola directed and adapted with Mario Puzo.

  • Miles Teller
  • Matthew Goode
  • Dan Fogler
  • Burn Gorman
  • Colin Hanks
  • Giovanni Ribisi
  • Juno Temple
  • Drama