Axe

Bij het ontwikkelen voor het web is toegankelijkheid helaas nog best vaak een sluitpost, terwijl het juist zo belangrijk is om hier vanaf het allereerste begin rekening mee te houden. Gelukkig zit er wel verbetering is en zijn er ook veel initiatieven op het gebied van kennisdeling.

Een grote naam is Inclusive Design 24, met een uitgebreid archief van de afgelopen jaren. Ik werd daarnaast gewezen op Axe-con, wat onlangs gehouden werd. Het aanbod is groot en de tijd helaas beperkt, maar ik heb toch kans gezien een aantal video's te bekijken. Na gratis registratie zijn de video's nog online terug te kijken.

Axe-con is the world’s largest digital accessibility conference that welcomes developers, designers, business users, and accessibility professionals of all experience levels to an accessibility conference focused on building, testing, and maintaining accessible digital experiences. [..] Building accessible digital experiences requires a team effort, across design, development, management, testing, accessibility experts, and of course, legal. Axe-con is the first of its kind, dedicating topics to each of these key players. This is not an assistive technology convention.

Ik vond iig de video van Bruce Lawson erg de moeite waard, ik heb hem ook wel eens bij Fronteers gezien, hij weet er altijd een goed verhaal van te maken.