Antibiotica

Zo, dat is een lekker begin van het jaar. Had al een tijdje een cyste op mijn wang, een puistje wat niet goed genezen was en nu een bultje was. Daar wilde ik nog mee naar de huisarts, maar het kwam er maar niet van. Tot ik dinsdagochtend opstond met een flinke bult op die plek, rood, warm en gevoelig. Na enig puzzelen een afspraak gemaakt voor gisterochtend, bij de praktijk was het druk en ik had ook een aantal afspraken, zo gaan die dingen.

Na wat slechte nachten en de nodige pijnkillers, was de huisarts daadkrachtig en werd -na wat koelspray- het mes erin gezet. Plop. Heerlijk, verlichting! Dr Pimple Popper nog an toe. Een ontstoken talgklier was't. Hij heeft de boel goed schoon gemaakt, met een dreigend klinkend 'Anders moet je alsnog naar de dermatoloog waar het verder open moet' en met een mooie witte (snel roder wordende) pleister stond ik weer buiten.

Helaas hoort hier wel een antibioticakuur bij. Die heb ik tot nu toe weten te vermijden. Althans, bij navragen bij mijn moeder bleek dat ik er als kleutertje wel eens 1 gehad heb, maar sindsdien gelukkig niet meer. Kreeg de tip naast antibiotica altijd probiotica te slikken voor de darmen en weerstand. Dus die ga ik zo maar eens zoeken. Nu vooral puzzelen wanneer ik de pillen slik, 4 per dag, 10 dagen lang. 1u voor het eten, 2u erna. Maar goed, het moet even, die rotzooi moet bestreden. Nu het nog kan.

Foto's bekijken op Flickr