Monbiot

Een tijdje terug zag ik George Monbiot (een Britse zo├Âloog en schrijver, bekend om zijn ecologisch en politiek activisme) bij BBC HardTalks, in gesprek met Stephen Sackur. Op zo'n tijdstip dat de televisie eigenlijk uit moet, maar ik bleef toch hangen, gefascineerd door hetgeen hij vertelde en de manier waarop.

Dus toen ik zag dat hij onlangs te gast was geweest bij De Balie, heb ik die uitzending ook nog even opgezocht en teruggekeken. Mocht je nog ergens 2 uurtjes vandaan kunnen halen, en geïnteresseerd zijn in het onderwerp, wat mij betreft een aanrader.

Dit is zijn meest recente boek..

Regenesis - George Monbiot
Gepubliceerd 2022-05-26 • 304 pagina's

People talk a lot about the problems with intensive farming. But the problem isn't the adjective. It's the noun. Around the world, farming has been wiping out vast habitats, depleting freshwater, polluting oceans, and accelerating global heating, while leaving millions undernourished and unfed. Increasingly, there are signs that the system i…

  • Social Science