December

Muziekvideo's

Vroeger nam ik 's nachts Headbangers Ball op van MTV en later Wet & Wild van TMF. De clips die ik leuk vond kopieerde ik dan (fun met VHS) naar een andere videoband. Tegenwoordig heb ik een playlist op YouTube, iets vluchtiger, maar wel zo makkelijk.

Dit overzicht heb ik onlangs opgenomen in mijn site, zie de pagina Favoriete muziekvideo's, vond ik wel een leuke puzzel voor een namiddag. Misschien dat ik de opzet ook nog voor andere video playlists gebruik. Zal em ook nog wel eens als officiële Kirby plugin op GitHub zetten. Lekker doorknutselen, misschien dat iemand anders er nog eens iets aan heeft.

Monbiot

Een tijdje terug zag ik George Monbiot (een Britse zoöloog en schrijver, bekend om zijn ecologisch en politiek activisme) bij BBC HardTalks, in gesprek met Stephen Sackur. Op zo'n tijdstip dat de televisie eigenlijk uit moet, maar ik bleef toch hangen, gefascineerd door hetgeen hij vertelde en de manier waarop.

Dus toen ik zag dat hij onlangs te gast was geweest bij De Balie, heb ik die uitzending ook nog even opgezocht en teruggekeken. Mocht je nog ergens 2 uurtjes vandaan kunnen halen, en geïnteresseerd zijn in het onderwerp, wat mij betreft een aanrader.

Lees verder

Parijs

Wat een decadentie, mijn derde stedentrip in 1 jaar! Denk niet dat dat er volgend jaar in zit. Maar ik heb nu nog vrij, dus het kan. Ik ben redelijk recent nog in Frankrijk geweest, maar Parijs is al weer even geleden en dat was altijd in de zomer. Reisgenoot M is er zelfs nog nooit geweest. Dus kunnen we mooi een midweek met de Thalys op pad. Ben benieuwd hoe de hoofdstad er in december uitziet!

Dinsdag eerst met de trein naar Amsterdam. Blijkt helaas een rampdag op het spoor, door allerlei storingen en hinder. We zijn ruim op tijd op Leiden CS, maar bij aankomst is alles of vertraagd of uitgevallen. We twijfelen tussen de reeds 40 min vertraagde trein naar Amsterdam, of toch die naar Rotterdam aan de overkant. We staan een tijdje in die laatste, maar die blijkt ook niet te gaan en net als we een taxi willen proberen (we hebben nog zo'n 3 kwartier) horen we de fluit van die naar Amsterdam, waar we nog net in kunnen springen. Opluchting als we eindelijk gaan rijden.

Lees verder

Fairy Tale

De laatste tijd een aantal boeken uit de Grijze Jager reeks van John Flanagan gelezen, maar die had ik op een gegeven moment ook wel even gezien. De laatste tijd de nieuwe Stephen King gelezen. Erg goed! Bijzonder knap hoe hij toch elke keer weer met iets totaal anders komt. Niet altijd winners, maar vaak genoeg wel. Helaas heb ik em nu uit, even kijken wat ik nog heb liggen..

Fairy Tale - Stephen King
Gepubliceerd 2022-09-06 • 608 pagina's

Legendary storyteller Stephen King goes into the deepest well of his imagination in this spellbinding novel about a seventeen-year-old boy who inherits the keys to a parallel world where good and evil are at war, and the stakes could not be higher—for that world or ours. Charlie Reade looks like a regular high school kid, great at baseball a…

  • Fiction

Beste van 2022

En toen zaten we alweer in de laatste dagen van het jaar. Dat betekent natuurlijk dat we weer allemaal lijstjes gaan samenstellen. Zie bijvoorbeeld Last Rites en Louder Sound over muziek. Voor het bewegend vermaak, zie de grote sites als Rotten Tomatoes over films & televisie en Metacritic over films & televisie. En dan is er bijv nog Vulture die het breder trekt en overal lijstjes voor maakt. Dus ik ben ook maar even teruggebladerd door mijn archief van afgelopen jaar..

Lees verder