Videodock

Als ik op deze site een Giphy koppeling had, kon hier dat bekende Home Alone gifje. Na oa mijn jubileum van vorig jaar is het toch een beetje gaan kriebelen. En dan is nu de kogel door de kerk, ik heb een andere baan! In de afrondende fase van het traject met mijn carrièrecoach, contact opgenomen met 1 van de vele recruiters die inmiddels in mijn LinkedIn inbox woonden en dat was een erg vruchtbaar gesprek, ik had direct een aantal opties.

Van een hip IoT bedrijf in Delft tot een wat klassieker webbureau hier vlak om de hoek. In dat lijstje zat ook een bedrijf in Amsterdam. Vooral die sprak me erg aan, van het soort projecten tot het team, dus de laatste dag van augustus heb ik de trein gepakt en ben daar op gesprek gegaan. Ik dacht dat ik nerveuzer zou zijn dan ik was, maar ik denk dat ook meespeelde dat het puur oriënterend was, ik had niets te verliezen. En dat was uiteindelijk een erg leuk gesprek! Gelukkig wederzijds, vorige week heb ik online een 2e gesprek gevoerd met een programmeur en een productowner van 1 van de producten en ook dat was een goed gesprek.

En toen kreeg ik vrijdag de baan aangeboden via de recruiter. Wat overigens erg prettig was, dat hij ertussen zat en je niet zelf over salaris e.d. in discussie hoeft. Lastige dingen. En ik heb het aanbod geaccepteerd! Het aanbod kwam trouwens een half uur voor een BiLa met mijn huidige teamlead over mijn ontwikkeling binnen New Story. Eek. Dat was lastig, want ik wilde het toen nog niet direct vertellen, dus ik heb het allemaal een beetje vaag gehouden. Hij kon er gelukkig achteraf wel om lachen.

Was toevallig de maandag erna op kantoor voor een meeting, dus gelijk mijn kans gegrepen om het te vertellen aan Kees, bij wie ik ooit bij e-Vision ben binnengekomen als afstudeerder. Dinsdag officieel naar HR gemaild, het afronden kan in gang gezet worden. Heb 2 maanden opzegtermijn, en die heb ik ook wel nodig om nog dingen af te ronden en een en ander goed achter te laten. Vooral voor de Vogelbescherming zal er goeie overdracht moeten plaatsvinden, we zijn alweer aan het aftellen naar Tuinvogeltelling immers.

Gister met mijn nieuwe collega gebeld over de verdere afspraken en mijn contract en dergelijke. Het besef is nog niet echt ingedaald, maar dat komt vanzelf. We hebben ook afgesproken dat ik december lekker vrij neem, dat kwam net wat handiger uit gezien hun sprints en mijn opzegtermijn. Dus vanaf januari ben ik in dienst bij Videodock. Een kleiner team dan nu, iedereen is 1 dag (dezelfde dag) op kantoor, dus hopelijk terug naar de teamspirit die ik de laatste jaren wat ben kwijt geraakt. En ipv uitvoerend ga ik nu begeleidend en coördinerend te werk. Ook erg veel zin in, een iets andere richting, waar ik toch mijn kennis en ervaring op het technisch vakgebied kan inzetten. Spannend!!