History in the making, Koningin Elizabeth is dood. Gisteren zag ik in de middag op de BBC dat het niet goed met haar ging, vervolgens kwam rond etenstijd de aankondiging, ze was blijkbaar in de middag al overleden. De BBC toont inmiddels niet anders meer en dat zal wel even zo blijven vrees ik. Ook bij ons wordt de nodige zendtijd ingeruimd. Beelden van Britten in tranen over dit onverwachte heengaan. Kom op, de beste vrouw was 96! Ik ben geen fan van het hele concept monarchie, sorry. Ben benieuwd hoe lang dit nog doorgaat, daar en bij ons.

Enige lichtpuntje is misschien dat Charles wel goeie ideeën heeft qua natuur en milieu, misschien kan ie daar nog iets voor betekenen. Ik zie veel theorieën dat ie alleen de troon warm gaat houden voor William, maar ik denk eigenlijk dat ie na al die jaren precies weet wat hij wil veranderen en dat ook zeker zal gaan doen. We gaan het zien!

Nog wat links.. de relevante thread op MetaFilter. Waarom is het eigenlijk Charles III, hoe zit dat met de eerste 2? De serie The Crown op Netflix had een toename van 800% las ik. En hier is al de petitie voor het afschaffen van de Prince of Wales. De republikeinse sentimenten gaan hard nu, onder de hashtag #NotMyKing.