Dinsdag door naar Malmö. De laatste paar dagen van de vakantie alweer helaas, de tijd vliegt en toch heb ik het idee dat ik al weken onderweg ben. Gelukkig vandaag geen lange reis, we zitten maar 2 uur in de auto, dus lekker de tijd om na het inchecken de stad te verkennen. Leuke stad, niet al te groot, gezellig druk. Lekker geluncht bij een Italiaans restaurant. Warm hier, we doen rustig aan. Winkeltjes kijken, op een bankje zitten met een ijsje. Niets meer aan doen.

Woensdag via de Sontbrug bij Malmö naar Denemarken. Onderweg nog even rondgekeken bij een soort jaarmarkt in Maribo. Komen uit bij het hotel, vrij basic maar de van oorsprong IJslandse eigenaar is vriendelijk. Tijdje in de schaduw & wind gezeten hier. Het is overal in Europa erg warm, maar hier is het gelukkig nog uit te houden. We verkennen de omgeving en kijken ook vast bij de boot die we morgen naar Duitsland nemen. In de rij daar zie ik een tweetal vrachtwagens van de Sabaton tour. Leuk! Het blijkt helaas nog best een gedoe om iets te eten te vinden in de buurt, we eindigen weer in Maribo voor een burger.

We hebben donderdag het timeslot van 8 uur gereserveerd voor het ontbijt en vertrekken bij 9u richting de boot vanaf Rødbyhavn (Denemarken) naar Puttgarden (Duitsland). We hebben een flex ticket, dus we kunnen gelijk bij de eerstvolgende oprijden. Ze gaan elk half uur en het duurt ongeveer 3 kwartier. Netjes. Na wat klauteren om de auto uit te komen (iemand had te dicht bij de muur geparkeerd), even lekker uitwaaien aan dek. Dit scheelt een flink stuk rijden door Denemarken, we zijn voor 10u in Noord-Duitsland, een stukje ten noorden van Lübeck, waar we heen ook richting Finland vertrokken zijn. En dan is het een kwestie van rijden, rijden, rijden. Gegeten in Bad Bentheim, in de schaduw van het slot. Natuurlijk een schnitzel, dat hoort als je in Duitsland bent!

Foto's bekijken op Flickr

Uiteindelijk gisteren rond 22u thuis. De afgeslopen 3 weken in totaal ruim 5000km gereden en aardig wat stappen op de stappenteller gezet. Maar wat een prachtige reis! Zoveel mooie dingen gezien en gedaan. Vanochtend lang uitgeslapen, was wel nodig geloof ik. Blijft vreemd om na een tijdje afwezigheid weer in je woonkamer te staan, maar het went ook weer snel. Inmiddels de was gedaan en alles opgeborgen. Zo boodschappen doen. Het is nu nog wel aangenaam buiten, dus lekker fietsen. Er is voor maandag en dinsdag een hittegolf voorspeld, dus even rekening mee houden.

Dit is min of meer onze uiteindelijke route geworden, uitstapjes achterwege gelaten: