Gelezen

Best wat gelezen deze afgelopen vakantie. Op de boot begonnen met een boekje over Finland, beetje aan de late kant, maar goed. Vooral leuk om de hoofdstukken over de geschiedenis van het land en de taal te lezen, tijdens de reis de hoofdstukken over de specifieke regio's beter bekeken.

Ondertussen het tragische levensverhaal van zanger Mark Lanegan, bekend van oa Screaming Trees en zijn soloplaten. Ik wist dat hij een zwaar leven had gehad, met veel drugs en ellende, maar als je het zo leest, pff. Dat je avond aan avond tijdens een tour na het optreden er nog op uit moet om te scoren, om maar weer door te kunnen.

Sing Backwards and Weep - Mark Lanegan
Gepubliceerd 2020-04-28 • 0 pagina's

A gritty, gripping memoir by the singer Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of the Stone Age, Soulsavers), chronicling his years as a singer and drug addict in Seattle in the '80s and '90s "Mark Lanegan-primitive, brutal, and apocalyptic. What's not to love?" -Nick Cave, author of The Sick Bag Song and The Death of Bunny Munro When Mark La…

  • Biography & Autobiography

Dit is wel even wat anders dan de gemiddelde muzikantenbiografie, met veel glamour en name droppen, zoals die van Sebastian Bach van Skid Row of Dave Grohl die ik later las. Ik wil zijn Devil in a Coma binnenkort ook wel graag lezen, over zijn heftige ervaring met Corona. Hij is eerder dit jaar op 57 jarige leeftijd overleden.

Eind 2019 las ik Station Eleven van Emily St. John Mandel, dit boek is inmiddels trouwens prachtig verfilmd. Sea of Tranquility is haar nieuwe werk. Niet zo goed als, maar toch de moeite waard, vooral om dat aan het eind alle schijnbaar aparte verhaallijnen heel mooi bij elkaar komen.

Sea of Tranquility - Emily St. John Mandel
Gepubliceerd 2022-04-05 • 0 pagina's

NEW YORK TIMES BEST SELLER • The award-winning, best-selling author of Station Eleven and The Glass Hotel returns with a novel of art, time travel, love, and plague that takes the reader from Vancouver Island in 1912 to a dark colony on the moon five hundred years later, unfurling a story of humanity across centuries and space. “One of [Mand…

  • Fiction

Dit boek over de Nederlanders op het Japanse eilandje Deshima vanaf 1799 stond al een tijdje op mijn leeslijst, maar ik pak em thuis verder op. Er zijn iets teveel afleidingen hier, dus ik kan em niet de aandacht geven die ervoor nodig is.

The Thousand Autumns of Jacob De Zoet - David Stephen Mitchell
Gepubliceerd 2010 • 669 pagina's

Dispatched to the influential Japanese port of Dejima in 1799, ambitious clerk Jacob de Zoet resolves to earn enough money to deserve his wealthy fiancée, an effort that is challenged by his relationship with the midwife daughter of a samurai.

  • Deshima (Nagasaki-shi, Japan)

Dus eerst maar even een Stephen King tussendoor, altijd betrouwbaar. En dit was een goeie, het kan bij hem nog wel eens wisselen. Deze was wel vrij atypisch trouwens, meer crime dan horror, maar hij heeft nou eenmaal een fijne vlotte schrijfstijl, dus dan is het al snel goed.

Billy Summers - Stephen King
Gepubliceerd 2021-08-03 • 528 pagina's

From legendary storyteller and #1 bestseller Stephen King, whose “restless imagination is a power that cannot be contained,” (The New York Times Book Review) comes a thrilling new novel about a good guy in a bad job. Billy Summers is a man in a room with a gun. He’s a killer for hire and the best in the business. But he’ll do the job only if…

  • Fiction

Thuis ook eindelijk deel 3 van Mistborn uitgelezen. Die had ik op paperback en vond ik iets te dik om mee te slepen naar Finland. Deel 1 en 2 had ik redelijk snel uit, deze duurde wat langer, ook het nodige tussendoor gelezen. Ik las ergens dat er plannen zijn de originele trilogie uit te bouwen naar 3 trilogieën, dat is me wat teveel van het goeie, maar deze eerste was toch ergens amusant. Ik heb de boeken overigens inmiddels teruggezet in het buurtbiebje waar ik ze ook uit had gehaald, toen ik er later langs fietste waren ze alweer weg, door naar de volgende liefhebber hopelijk.

The Hero of Ages - Brandon Sanderson
Gepubliceerd 2010 • 748 pagina's

Tricked into releasing the evil spirit Ruin while attempting to close the Well of Ascension, new emperor Elend Venture and his wife, the assassin Vin, are now hard-pressed to save the world. This adventure brings the Mistborn epic fantasy trilogy to a dramatic and surprising climax as Sanderson's saga offers complex characters and a compelli…

  • Fiction