Gisteravond naar het optreden van Villagers of Ioannina City geweest. Promotie voor hun plaat Age Of Aquarius zou aanvankelijk starten in april 2020, maar vanwege begrijpelijke redenen is de hele tour toen uitgesteld. Gelukkig nu dan toch! Gekozen voor het optreden in Grounds in Rotterdam, de Melkweg in Amsterdam was ook een optie. Ik kende deze zaal nog niet, ook wel eens leuk. En vrijdagavond is altijd wel prettig voor zulks.

Ioannina is een stad in Griekenland, het is dan ook een Griekse band. En dat hebben we geweten. Elke Griek momenteel in Nederland leek afgereisd naar het zaaltje in Rotterdam en dat was goed te horen, ze zeggen dat Nederlanders veel kletsen tijdens optredens, maar de Grieken doen dat blijkbaar ook. Haha! Bracht in ieder geval veel sfeer met zich mee. Hoewel ik niet had gerekend op een voorprogramma, bleek er dus wel eentje te zijn. In dit geval de Schotse band DVNE. Het is altijd een beetje afwachten met een voorprogramma, maar dit was gelukkig een goeie toevoeging, binnenkort maar eens aanzwengelen op Spotify.

Voor wat foto's, zie Flickr. Voor meer info over de Villagers, verwijs ik naar de review van het album Age Of Aquarius van Angry Metal Guy:

I’m writing it up anyway because it’s one of the best things I’ve heard this year. The Villagers of Ioannina City play psychedelic- and folk-infused progressive rock. As the name suggests, the band are from Epirus in northwestern Greece. They are heavily influenced by the folk music of Epirus, and therefore feature a clarinet (e.g. “Age of Aquarius”) and bagpipes (e.g. “Dance of Night”) in addition to standard rock instruments.