Leesvoer

Even van alles door elkaar aan het lezen momenteel, een situatie die ik doorgaans probeer te vermijden, maar kwam nu voornamelijk door de verschillende reis- en leesomstandigheden. Ben bijvoorbeeld nog bezig met deel 3 van Mistborn, deze trilogie haalde ik eind vorig jaar uit de buurtbieb. Erg mooi, maar zo onpraktisch om mee te nemen, zo'n boek van 5cm.

The Hero of Ages - Brandon Sanderson
Gepubliceerd 2010-03-30 • 698 pagina's

Brandon Sanderson - the international phenomenon who finished the Wheel of Time sequence - concludes his smash-hit Mistborn fantasy trilogy. Tricked into releasing the evil spirit Ruin while attempting to close the Well of Ascension, new emperor Elend Venture and his wife, the assassin Vin, are now hard-pressed to save the world. This advent…

  • Fiction

Begonnen in Year Without Summer omdat ie op mijn e-reader stond en ik iets zocht om bij de Easie te lezen, toen ik onlangs mijn huis was ontvlucht voor de verbouwgeluiden in huis. Aardig, maar had ik meer van verwacht. Doet me wel afvragen hoe groot de kans is dat de wereld op niet al te lange termijn door een flinke vulkaan weer in zulke barre omstandigheden terecht komt.

The Year Without Summer - William K. Klingaman
Gepubliceerd 2013-02-26 • 352 pagina's

Traces a year of dramatic global change in the aftermath of a massive early nineteenth-century Indonesian volcanic eruption that disrupted weather patterns and triggered food shortages, religious revivals, migrations, and a typhus epidemic.

  • History

De Tchaikovsky in het vliegtuig naar Rome gestart, omdat ik geen millimeter meer over had in mijn rugzak voor mijn e-reader en dit het enige boek was wat op mijn telefoon stond. Gelukkig erg interessant. Moet em nog even overzetten naar mijn e-reader, dan kan ik em daarop uitlezen.

Children of Time - Adrian Tchaikovsky
Gepubliceerd 2015 • 609 pagina's

The last remnants of the human race left a dying Earth, desperate to find a new home. Following their ancestors' star maps, they discovered the greatest treasure of a past age--a world terraformed and prepared for human life. But all is not right in this new Eden. The planet is not waiting for them, pristine and unoccupied. New masters have …

  • Dystopias

En als laatste deze classic omdat ik een paar dagen bij mijn ouders logeerde ivm de verbouwing van mijn badkamer en mijn boek vergeten was (grr!). Deze kon mooi even snel tussendoor. Funfact, de editie in kwestie kreeg mijn vader op zijn verjaardag in mijn geboortejaar. An oldie, but a goodie.

De reisgenoten - J.R.R. Tolkien
Gepubliceerd 2012-11-12 • 621 pagina's

In een rustig dorpje in de Gouw krijgt een jonge hobbit een immense taak. Hij moet een gevaarlijke reis door Midden-aarde ondernemen naar de Doemberg om daar de Ene Ring te vernietigen. Alleen op die manier kan hij voorkomen dat Sauron de Zwarte met zijn heerschappij de hele wereld zal overmeesteren. Zo begint J.R.R. Tolkiens klassieke verha…

  • Fiction

Binnenkort maar eens kijken wat ik over wil houden en af wil ronden, ook met het oog op de aankomende zomervakantie. Eindelijk tijd om lekker door te lezen, maar dan moet ik niet afgeleid worden door FOMO op de e-reader. Eek!