Korn

Niet verwacht dat ik dit ooit zou typen, maar ik ben gisteravond naar Korn geweest. Dus. In de AFAS in Amsterdam. Niet dat ik nou zo kvlt ben, maar in mijn tijd (oma spreekt) werd er wel wat neergekeken op de nu-metal. Maar ik was op haar uitnodiging gezellig mee met Ilze, volgend jaar gaat zij met mij mee naar Deathstars, dat trouwens ook al eens is uitgesteld helaas. Nou ja, wat in het vat zit..

We zouden eigenlijk begin 2020 gaan, maar door Corona is het concert 2x uitgesteld. Initieel zou de Franse band Gojira zou mee komen als opener, dat was eigenlijk mijn primaire motivatie om mee te gaan. Maar inmiddels hadden die andere plannen, ze zijn momenteel op tour met de Deftones in de VS. Helaas. Voor het nieuwe voorprogramma FEVER 333 geldt wat mij betreft, hoe minder gezegd, hoe beter.

Korn zelf was leuk om eens in het echt te zien. Ik ken behalve de bekende singles niet heel veel werk van de heren vrees ik, ik zit zelfs maar op een schamele 11 scrobbles zie ik. Maar goed, vakmanschap kan ik altijd wel waarderen. Wel fascinerend hoe anders dit publiek is dan bij een wat extremere band. Veel petjes, 7/8e broeken, weinig lang haar. En echt een andere vibe. Leuk dat er een stukje Queen gespeeld werd en een stukje Metallica. Rechts van me hoorde ik overigens daarna een oprecht 'Wat was dat?'. Zucht. Oh, ook opvallend, weinig oordopjes. Ook mijn gezelschap niet. En dit best was een luid optreden. Mensen, doe beter!

Korn in AFAS Live (Amsterdam) op 25-05-2022:

 • Dead
 • Falling Away From Me
 • Got the Life
 • Here to Stay
 • Start the Healing
 • Cold
 • Shoots and Ladders
 • Lost in the Grandeur
 • Y'All Want a Single
 • Insane
 • Worst Is on Its Way
 • Coming Undone
 • Freak on a Leash
 • It's On! / Trash / Did My Time
 • Twist
 • A.D.I.D.A.S.
 • Drum Solo
 • Blind

Zocht overigens nog een leuke recensie om naar te verwijzen, maar ik lees bij het fotoverslag op Metalfan.nl dat er geen recensenten aanwezig mochten zijn. Apart.