Oh oh, wat een land toch, die Verenigde Staten. Zoveel overeenkomsten en ook zo bekend van film en tv. Maar als je er bent, merk je al snel dat het toch net een tikje anders is allemaal. En ook als je dit soort dingen leest, echt kilometers van ons verwijderd. Er is namelijk gelekt dat er plannen zijn om het nationale abortusrecht ongedaan te maken. Het zou dan aan de staten zelf zijn en een groot deel zou dan direct overgaan tot verbod. Middeleeuws.

Veel ophef natuurlijk, ook online uiteraard, zie bijv de bijbehorende MetaFilter thread. Vergelijkingen met The Handmaid's Tale (zie header) zijn snel gemaakt, zie ook die interview met schrijfster Margaret Atwood. Een veelgestelde vraag is ook waar het hierna gevolgen zal hebben, anti-conceptie bijvoorbeeld? En misschien het same-sex marriage? Onvoorstelbaar.

Uiteraard is er een relevante McSweeney onder de titel Other Rights the Supreme Court Will Get Rid of Because They Aren’t Deeply Rooted in History and Tradition. En ter vergelijking, dit artikel over Abortus in Europa, ook hier zijn we er nog lang niet.

Het laatste woord is aan George Carlin..