Onlangs The Expanse uitgekeken, goeie scifi. Uitgebreide world building, goeie sterke vrouwelijke rollen. Niets meer aan doen. Uitkijken heeft uiteindelijk wel wat langer geduurd, ik heb de eerste 3 seizoenen van SyFy gezien op Netflix, toen werd het overgenomen door Amazon en heb ik het uitgezien op prime.

De toon wijzigde trouwens wel wat na die overname, een verbetering wat mij betreft en ik heb de laatste seizoenen dan ook aanzienlijk sneller gezien dan de eerste. Reden voor annulering door SyFy waren de hoge kosten. Helaas werd ook om die reden het laatste seizoen ingekort. Maar, ik vond het wel een goeie afronding, dat heb ik absoluut erger gezien.

The Expanse
2015-12-14, Ended, 6 seasons

The stars are better off without us.

A thriller set two hundred years in the future following the case of a missing young woman who brings a hardened detective and a rogue ship's captain together in a race across the solar system to expose the greatest conspiracy in human history.

 • Steven Strait
 • Dominique Tipper
 • Wes Chatham
 • Shohreh Aghdashloo
 • Frankie Adams
 • Cara Gee
 • Nadine Nicole
 • Drama
 • Mystery
 • Sci-Fi & Fantasy

De serie is overigens gebaseerd op de boekenreeks van James S A Corey. Mij niet bekend, maar misschien wel interessant om ook nog eens te lezen. Eerst de serie maar even wat verder uit het geheugen laten vervagen, anders ga je ze te veel vergelijken.

Leviathan Wakes - James S. A. Corey
Gepubliceerd 2011 • 561 pagina's

Humanity has colonized the planets - interstellar travel is still beyond our reach, but the solar system has become a dense network of colonies. But there are tensions - the mineral-rich outer planets resent their dependence on Earth and Mars and the political and military clout they wield over the Belt and beyond. Now, when Captain Jim Hold…

 • Interplanetary voyages