Net die ene dag in het jaar dat de NS volledig stil ligt, was ik van plan naar Haarlem af te reizen. Gelukkig kon de auto nog uit de garage getrokken worden en konden we afreizen naar Patronaat voor het optreden van Dool met Witte Wieven als opener.

Mijn laatste concert was vlak voor Corona -lijkt wel 100 jaar geleden- in februari 2020, Amorphis in Tilburg. De laatste keer Patronaat was zelfs nog langer geleden, in de vorm van het (overigens geweldige) optreden van Russian Circles in 2018. Maar de tijd heeft ook hier niet stil gestaan, er zijn nu bijvoorbeeld kluisjes. Erg fijn! Scheelt weer wachten bij de garderobe. Wel weer wennen, een zaal met mensen. Het optreden is niet uitverkocht (vermoedelijk ook door de treinproblemen), dus niet zo druk als verwacht of gevreesd.

En wat is dit genieten! De band ook, om Raven te citeren, ‘Wij zijn DOOL en we hebben jullie gemist.’ Echt zo sneu, deze tour was oorspronkelijk bedoeld om de (toen) nieuwe plaat Summerland te promoten. Inmiddels zijn we dus 2 jaar verder. Maar de plaat is nog steeds goed en mag dus absoluut gepromoot worden. Gaat dat draaien, en bovenal, gaat dat zien!

Dool
Summerland

 • Sulphur & Starlight
 • Wolf Moon
 • God Particle
 • Summerland
 • A Glass Forest
 • The Well's Run Dry
 • Ode to the Future
 • Be Your Sins
 • Dust & Shadow
 • 2020
 • best of 2020
 • classic rock
 • grunge
 • psychedelic rock

Check ook de review op zwaremetalen.com, Studiosjamanen en podiumbeesten: Patronaat Haarlem is dankbare prooi voor Witte Wieven en DOOL.