Geschiedenis

In een volgend leven ga ik misschien wel geschiedenis studeren, puur voor de lol. Of misschien de hele dag Wikitrivia spelen, een verslavend spel waarbij je gebeurtenissen op een tijdlijn moet plaatsen. De info komt uit Wikipedia, dus soms gaat er iets niet helemaal goed, bijvoorbeeld doordat het verkeerde jaartal uit de tekst wordt gehaald. Die kun je gelukkig doorgeven, dan worden ze uitgefilterd.

Bij het programma Richard Osman's House of Games (leuk BBC programma overigens) is de ronde I'm Terrible At Dating daarom mijn favoriet. The players have to write down what they think the answer is to a question to which the answer is a year. The player who is closest to the correct answer gets a point, but if anyone gets the year exactly right, they then get two points.

The Great Sphinx of Giza

Valt me trouwens wel altijd op hoe ontzettend slecht de Britse spelers doorgaans zijn. Ik wissel graag screenshots uit met een vriendin die het programma ook kijkt. Deze hierboven bijvoorbeeld. Lijkt me toch echt Egypte, toch wel een van de makkelijkst herkenbare landen in Afrika, maar de stipjes (de antwoorden van de kandidaten) staan toch echt ergens anders. Dit terwijl ze daar als kolonisator toch wel een vinger in de pap hebben gehad. Zucht. Ik vrees echter dat een Nederlandse versie van het programma even frustrerend zou zijn.