Spotify

Er is flink wat oproep tot een boycott van Spotify, vanwege gedoe met een anti-vaxx podcast, waar Spotify eerder 100 miljoen (!) voor heeft betaald. Grootste naam in deze is Neil Young. Hij gaat overigens naar Amazon, ook niet echt de meest fijne keus.

Ik overweeg zelf ook af en toe om over te stappen, het is zo bitter dat mijn abonnementsgeld niet perse naar de bands gaat waar ik naar luister, die ik het zo gun, maar eerst naar de diepe zakken van de grote artiesten (Rolling Stones, Taylor Swift e.d.) Spotify had beter de podcasts onder een andere vlag kunnen uitbrengen, dan kun je die hele discussie omtrent vrijheid van meningsuiting laten liggen. En het bedrijf moet echt toe naar een eerlijker model voor artiesten. (Zie ook Criticism of Spotify op Wikipedia.)

Maar dat gaat niet gebeuren. Iets met commercie en kapitalisme. Wat moet je dan als liefhebber? Amazon, Apple, Youtube zijn geen goed alternatief wat mij betreft. Deezer? Meer Bandcamp gebruiken dan? Binnenkort toch maar eens wat uitgebreider testen, bijv met de aanstaande nieuwe release van Amorphis. En kijken of het goed werkt met de Sonos, want dat is wel de voorwaarde. Lastig allemaal. Probeer je het juiste te doen door niet links en rechts te downloaden, draag je alsnog bij aan het probleem.