Mistborn

Voordeel van die Corona-wandelingen, je komt nog eens langs de buurtbieb, waar soms nog wel iets moois boven water komt. Zo heb ik onlangs de Mistborn trilogie eruit gevist. De boeken kregen goeie ratings op Goodreads, en ik was wel weer eens toe aan wat fijne fantasy. Ben nu halverwege het eerste deel. Toch fijn dat het 2e en 3e al op me liggen te wachten.

The Final Empire - Brandon Sanderson
Gepubliceerd 2009 • 647 pagina's

For a thousand years the ash fell and no flowers bloomed. For a thousand years the Skaa slaved in misery and lived in fear while the Lord Ruler reigned with absolute power and ultimate terror, a divinely invincible leader. Hope is long lost, until a terribly scarred, heart-broken half-Skaa in the depths of the most hellish prison and discove…

  • Fiction

Hiervoor las ik deel 9 van Outlander Go Tell the Bees That I Am Gone. De voorlaatste als ik het goed heb. Wel goed ook, het kabbelt behoorlijk verder allemaal, een goeie editor had een flink deel kunnen schrappen zonder veel verlies. Maar goed, het blijft een fijne wereld in onder te duiken, en ik wil nu weten hoe het afloopt. Het nieuwe seizoen van de televisieserie begint in maart meen ik.. Dat wordt omschakelen naar die verhaallijn dan.

Go Tell the Bees That I Am Gone - Diana Gabaldon
Gepubliceerd 2021-11-23 • 832 pagina's

The author of the #1 New York Times bestselling Outlander series returns with the newest novel in the epic tale. The past may seem the safest place to be . . . but it is the most dangerous time to be alive. . . . Jamie Fraser and Claire Randall were torn apart by the Jacobite Rising in 1743, and it took them twenty years to find each other a…

En daarvoor Empire of the Vampire, erg goed, nu wachten op vervolg. Nadeel van een genre met idioot veel trilogieën. Wel knap om nog iets nieuws toe te voegen aan het Vampieren genre, dat is toch wel erg uitgekauwd allemaal ondertussen.

Empire of the Vampire - Jay Kristoff
Gepubliceerd 2021-09-14 • 752 pagina's

From New York Times bestselling author Jay Kristoff comes Empire of the Vampire, the first illustrated volume of an astonishing new dark fantasy saga. From holy cup comes holy light; The faithful hand sets world aright. And in the Seven Martyrs’ sight, Mere man shall end this endless night. It has been twenty-seven long years since the last …

  • Fiction