Mistborn

Voordeel van die Corona-wandelingen, je komt nog eens langs de buurtbieb, waar soms nog wel iets moois boven water komt. Zo heb ik onlangs de Mistborn trilogie eruit gevist. De boeken kregen goeie ratings op Goodreads, en ik was wel weer eens toe aan wat fijne fantasy. Ben nu halverwege het eerste deel. Toch fijn dat het 2e en 3e al op me liggen te wachten.

The Final Empire - Brandon Sanderson
Gepubliceerd 2009 • 647 pagina's

For a thousand years the ash fell and no flowers bloomed. For a thousand years the Skaa slaved in misery and lived in fear while the Lord Ruler reigned with absolute power and ultimate terror, a divinely invincible leader. Hope is long lost, until a terribly scarred, heart-broken half-Skaa in the depths of the most hellish prison and discove…

  • Fiction

Hiervoor las ik deel 9 van Outlander Go Tell the Bees That I Am Gone. De voorlaatste als ik het goed heb. Wel goed ook, het kabbelt behoorlijk verder allemaal, een goeie editor had een flink deel kunnen schrappen zonder veel verlies. Maar goed, het blijft een fijne wereld in onder te duiken, en ik wil nu weten hoe het afloopt. Het nieuwe seizoen van de televisieserie begint in maart meen ik.. Dat wordt omschakelen naar die verhaallijn dan.

Go Tell the Bees That I Am Gone - Diana Gabaldon
Gepubliceerd 2021-11-23 • 0 pagina's

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER • Diana Gabaldon returns with the “vast and sweeping” (The Washington Post) new novel in the epic Outlander series. War leaves nobody alone. Neither the past, the present, nor the future offers true safety, and the only refuge is what you can protect: your family, your friends, your home. Jamie Fraser and Claire …

  • Fiction

En daarvoor Empire of the Vampire, erg goed, nu wachten op vervolg. Nadeel van een genre met idioot veel trilogieën. Wel knap om nog iets nieuws toe te voegen aan het Vampieren genre, dat is toch wel erg uitgekauwd allemaal ondertussen.

Empire of the Vampire - Jay Kristoff
Gepubliceerd 2021-09-14 • 752 pagina's

From New York Times bestselling author Jay Kristoff comes Empire of the Vampire, the first illustrated volume of an astonishing new dark fantasy saga. From holy cup comes holy light; The faithful hand sets world aright. And in the Seven Martyrs’ sight, Mere man shall end this endless night. It has been twenty-seven long years since the last …

  • Fiction