Gisteravond de serie Station Eleven uitgezien, het boek las ik ergens halverwege 2019. In de nabije toekomst breekt er een desastreuze epidemie uit: wie de Georgische Griep oploopt bezwijkt daaraan binnen 48 uur zonder enige kans op genezing. Toen ik het boek las wist ik uiteraard niet dat we nog geen half jaar later zelf in een vergelijkbare situatie zouden komen te zitten.

Nou ja, ietwat. Zo heftig als het er hier aan toe gaat, werd het bij ons niet. Gelukkig niet. Maar het weergegeven zien in de serie was wel confronterend, vooral in de eerste aflevering, hoe anders het had kunnen aflopen als Corona een vergelijkbaar patroon had gevolgd. En toch vond ik de serie erg hoopvol. Ondanks alle ellende in het begin. Misschien dat ik over een paar jaar het boek nog eens lees, om zo ook nog even terug te kijken op die rare jaren waarin we leefden met Corona. Hopelijk.

Station Eleven
2021-12-16, Ended, 1 seasons

The end is the beginning.

A post apocalyptic saga spanning multiple timelines telling the stories of survivors of a devastating flu as they attempt to rebuild and reimagine the world anew while holding on to the best of what's been lost.

  • Mackenzie Davis
  • Himesh Patel
  • Matilda Lawler
  • David Wilmot
  • Nabhaan Rizwan
  • Daniel Zovatto
  • Philippine Velge
  • Drama
  • Sci-Fi & Fantasy

Station Eleven - Emily St. John Mandel
Gepubliceerd 2014-09-09 • 352 pagina's

The sudden death of a Hollywood actor during a production of King Lear marks the beginning of the world's dissolution, in a story told at various past and future times from the perspectives of the actor and four of his associates. By the author of The Lola Quartet. 50,000 first printing.

  • Fiction

Ook interessant overigens, dit artikel van Vox over het kleurgebruik in de serie. In Station Eleven, the end of the world is a vibrant, lush green

And in contrast to most stories set in post-apocalyptic or dystopian futures, Station Eleven actually deemphasized color in scenes set before everybody died. Sprenger said that arose naturally from the design choices made for the post-apocalyptic scenes.