Booster

Mijn geboortejaar was eind december aan de beurt om een afspraak te maken voor de 3e Coronaprik, de booster. Ik had em eerst eind januari staan, maar na een paar keer bellen (want verzetten kan nog steeds niet online) had ik steeds een gunstiger datum te pakken, uiteindelijk zaterdag 8 januari. Deze keer niet in Leiderdorp, die locatie is ditmaal niet heropend, maar hier in Leiden aan de Haagse Schouwweg. Kom normaliter alleen die kant op voor begrafenissen, althans zo voelt het, dus dit was weer eens wat anders. Helaas moest ik wel door de regen, maar vooruit.

Gelukkig ook van deze prik weinig last. Behalve de gebruikelijke spierpijn in de prikarm, had ik nu echter ook last van mijn oksel aan die kant, maar dat schijnt gebruikelijk te zijn. Inmiddels is alles gelukkig alweer helemaal weggetrokken.

Afgelopen zaterdag hebben we de kerstviering ingehaald met een gezellig maaltijd. Dit omdat Broer en zijn gezin door achtereenvolgende positieve tests zo'n beetje heel december in quarantaine hebben gezeten. Gelukkig zijn we niet zo datumvast en was dit een mooi moment om weer eens af te spreken. We zijn immers nu allen geboosterd of net genezen. Ben overigens ingemaakt met Azul, maar wel goed gescoord met 30 Seconds.

En nu maar afwachten wat het voorjaar brengt. Na de hevige lockdown is sinds deze week weer meer open. De cultuursector echter helaas nog niet, terwijl ik me in de bios toch echt veiliger voelde dan in de HEMA. Maar goed, ik denk dat dat wel zal volgen. Maar de besmettingscijfers blijven stijgen en ik heb het idee dat veel mensen denken, "laat die Omikron maar gaan en dan is 't voorbij". Maar dat hoeft helemaal niet, immers dat omikron mild is, zegt niets over volgende coronavarianten.

Dat gezegd hebbende ben ik toch wel voorzichtig een beetje vooruit aan het kijken cq dromen naar 2022. Eerst de lekker lange weekends met Pasen en Pinksteren en dergelijke, dan hopelijk de verbouwing van de badkamer, een stedentrip met de BFF (we twijfelen nog tussen Rome en Athene), de zomervakantie -eindelijk- naar Finland en dan in het najaar misschien nog een groepsreis.

Ik dacht aan Namibiƫ, deze prachtige reis bijvoorbeeld, maar mijn reisgenoot wees me op Mongoliƫ, die ook nog op onze lijst staat. Beide niet heel drukbevolkt, vliegen is dan het grootste Coronarisico denk ik. Dit vraag om meer research! Ik heb iig wat in te halen, en hopelijk kan ik het timen tussen lockdowns en oplevingen door. En tussendoor nog wat werken uiteraard.. ;-)