Feestdagen

Tja. En toen was het alweer bijna Kerst en staat de afsluiting van dit rare jaar 2021 voor de deur. Ik ben overigens vanochtend officieel nog aan het werk, maar het meeste is inmiddels weggewerkt en eerlijk gezegd ben ik er wel een beetje klaar mee. Dus ik grijp dit vroege uur even aan voor het uitwerken van wat achterstallige blogposts.

Volgende week heb ik lekker wat vrije dagen opgenomen. Helaas zijn alle mooie plannen inmiddels van tafel, geen lunch met vriendinnen, niet winkelen met mijn moeder, even naar een museum, logerende nichtjes, naar The Matrix, een keertje extra naar de sportschool, naar de kapper.. Allemaal van de baan, want we zitten weer in een lockdown.

Voor Nederlandse begrippen overigens best een rigoureuze. Vorige week zaterdag was ie er ineens, een extra ingelaste persconferentie. Zelfs Jaap van Dissel was van stal gehaald om ons uit te leggen dat het toch echt niet cool is, wat er op ons afkomt in de vorm van de Omicron variant. Helaas geen groot succes, het schijnt dat 1 op de 6 Nederlandse laaggeletterd is (slik! is daar een actieplan voor?) en daar had Jaap niet echt rekening mee gehouden in zijn woordkeus.

Vreemdgenoeg waren we bij deze golf de eerste van Europa om hard op de rem te gaan staan, vnl omdat wij er zo slecht voor stonden qua ziekenhuisbezetting, maar inmiddels hebben veel andere landen ook maatregelen getroffen. Dit betekent onder andere dat veel mensen niet in Oostenrijk op skivakantie kunnen gaan, hoewel dat misschien ook niet het slimste plan was gezien de omstandigheden.

Ook het kerstdiner bij mijn ouders wordt dit jaar heel beperkt, want broer en zijn fam zijn deze week positief getest op Corona. Die halen we wel in, we hangen gelukkig niet zo aan die datum, maar toch.. Gelukkig hebben ze hele milde klachten en gaat het al weer beter. En gelukkig zijn we allen inge├źnt en de ouders ook al geboosterd. Het biedt minder bescherming dan tegen Delta, maar is nog altijd beter dan geen vaccinatie.

Als het goed is moeten alle mensen boven de 18 voor februari allemaal de booster aangeboden hebben gekregen. Ik wacht de aankondiging voor mijn geboortejaar af. En voor nu maken we er het beste van. Lekker thuis in mijn cocoon, verder met het nieuwe Outlander boek en het nodige vermaak op Netflix. Beetje sporten, extra lekker eten koken. Oh, en ik heb een nieuwe legpuzzel. Good times.