Blocked

Ooit was ik niet zo van het blocken op social media. Vrije discussie en stap eens uit je bubbel enzo. Maar vooral op Twitter ben ik daar de laatste 2 jaar van teruggekomen. Op straat accepteer ik het ook niet als je tegen me gaat schreeuwen dat je anti-vaxx bent, waarom dan wel in mijn timeline. Inmiddels block ik iedereen die domme argumenten gebruikt, trekkertjes in profielen, of dat stomme forum icoontje, mensen die zgn pro-life zijn, of ontkennen dat klimaatverandering gaande is en iedereen die expert- of mansplainer wil zijn. En op sommige dagen ook mensen die 'ik vindt' schrijven. Heerlijk!

Onlangs had ik nevenstaande conversatie nav deze tweet en het leek me handig mijn Twitter blocklist te delen. Maar dat kan dus niet meer! Twitter heeft de exportfunctie er bij een redesign een aantal jaar terug uit gehaald. En ondertussen de mond vol hoe ze alles doen tegen trolls en misbruik. Gelukkig is er online wel het een en ander aan projecten te vinden, zoals deze Twiter Blocklist in Python.

Maar dit zou toch veel makkelijker moeten zijn. Bovendien wil je dit crowdsourcen. Als meer dan X mensen iemand geblokkeerd hebben, zou je een markering moeten zien bij het profiel en bij tweets van dat profiel. Of dat je kunt zien dat X en Y die je volgt deze persoon hebben geblockt. Dat zou nog eens handig zijn. Maar goed. We gaan zien of Twitter iets beter wordt, nu er nieuw management zal komen.