Na de online editie van vorig jaar, nu weer op een relatief normale manier, het Leiden International Film Festival. Uiteraard wel je QR Code scannen bij het betreden van de bios, maar dat is onderhand ook routine. Wel vreemd om weer in een uitverkochte zaal te zitten, ik vraag me af of dit volgende maand nog zal kunnen plaatsvinden. Het programma was al een tijdje bekend en dat is altijd een gepuzzel van wanneer kan ik, wie gaat waarheen en waar kan & wil ik aansluiten. Voorpret is ook leuk! Dit is mijn selectie geworden..

Als 1 take opgenomen, de film Boiling Point die zich afspeelt op een drukke avond in een druk Londens restaurant. Indrukwekkend gefilmd en ook mooie diversiteit van karakters en perspectieven.

Boiling Point
2021-07-05

There is no room for mistakes.

A head chef balances multiple personal and professional crises at a popular restaurant in London.

 • Stephen Graham
 • Vinette Robinson
 • Alice May Feetham
 • Jason Flemyng
 • Hannah Walters
 • Drama
 • Thriller

Het komische Werewolves Within had een beetje een Edgar Wright vibe, maar helaas niet helemaal dat niveau. Toch amusant.

Werewolves Within
2021-06-25

A whodunnit with teeth.

When a proposed pipeline creates hostilities between residents of a small town, a newly-arrived forest ranger must keep the peace after a snowstorm confines the townspeople to an old lodge. But when a mysterious creature begins terrorizing the group, their worst tendencies and prejudices rise…

 • Sam Richardson
 • Milana Vayntrub
 • George Basil
 • Sarah Burns
 • Michael Chernus
 • Horror
 • Comedy

Fijne Deense film Vildmænd, geschoten in de prachtige Noorse wildernis.

Vildmænd
2022-02-03

Armed only with a bow and an ensemble of animal skins, Martin sets off into the forest in a misguided attempt to overcome his midlife crisis. A chance meeting with a fugitive named Musa leads to a twisted trip through the fjords with police, drug runners, and Martin's family not far behind. A…

 • Rasmus Bjerg
 • Zaki Youssef
 • Bjørn Sundquist
 • Sofie Gråbøl
 • Marco Ilsø
 • Comedy
 • Crime
 • Drama

Dan Prisoners of the Ghostland, een Nicolas Cage gebeuren. Helaas geen ondertiteling, ook bij de Japanse stukken niet. Dus ik denk dat ik wat nuance gemist heb. In de nabespreking vroegen we ons echter wel af of dat nou zo'n verschil had gemaakt bij deze productie. Ik denk het eigenlijk niet. Gewoon ondergaan deze.

Prisoners of the Ghostland
2021-08-31

The granddaughter of the world's greatest leader is a hostage in the most dangerous place on Earth. Now only the deadliest man alive can save her.

In the treacherous frontier city of Samurai Town, a ruthless bank robber is sprung from jail by wealthy warlord The Governor, whose adopted granddaughter Bernice has gone missing. The Governor offers the prisoner his freedom in exchange for retrieving the runaway. Strapped into a leather suit…

 • Nicolas Cage
 • Sofia Boutella
 • Nick Cassavetes
 • Bill Moseley
 • Tak Sakaguchi
 • Action
 • Fantasy
 • Horror

Zou nu naar Ich bin dein Mensch (cousin Matthew in het Duits!), maar mijn eerdere afspraak liep wat uit, dus die reservering heb ik geannuleerd. Vier films maar deze editie dus. Met je Cinevillepas mocht je er 10 reserveren. In mijn filmverslaafden WhatsApp group zaten meerdere mensen die daar nog overheen ging, sprak gister iemand die er maar liefst 5 (!) achter elkaar had gedaan. Respect.

Heb nog getwijfeld over oa Spencer en Last Night in SoHo, maar die draaien de komende tijd wel. The French Dispatch & Pig had ik voor aanvang van het festival al gezien, dus dat scheelde weer puzzelen. Kunnen we nu het reguliere programma weer hervatten, binnenkort naar The Eternals en de 2e van Venom. En ik wil nog een keer naar Dune! Moet toch beetje compenseren voor al die maanden dat we niet naar de bios konden.