Na de online editie van vorig jaar, nu weer op een relatief normale manier, het Leiden International Film Festival. Uiteraard wel je QR Code scannen bij het betreden van de bios, maar dat is onderhand ook routine. Wel vreemd om weer in een uitverkochte zaal te zitten, ik vraag me af of dit volgende maand nog zal kunnen plaatsvinden. Het programma was al een tijdje bekend en dat is altijd een gepuzzel van wanneer kan ik, wie gaat waarheen en waar kan & wil ik aansluiten. Voorpret is ook leuk! Dit is mijn selectie geworden..

Als 1 take opgenomen, de film Boiling Point die zich afspeelt op een drukke avond in een druk Londens restaurant. Indrukwekkend gefilmd en ook mooie diversiteit van karakters en perspectieven.

IMDb

Boiling Point
2021-11-19

A head chef balances multiple personal and professional crises at a popular restaurant in London.

 • Stephen Graham
 • Vinette Robinson
 • Alice May Feetham
 • Hannah Walters
 • Malachi Kirby
 • Thriller
 • Drama

Het komische Werewolves Within had een beetje een Edgar Wright vibe, maar helaas niet helemaal dat niveau. Toch amusant.

IMDb

Werewolves Within
2021-06-25

A whodunnit with teeth.

When a proposed pipeline creates hostilities between residents of a small town, a newly-arrived forest ranger must keep the peace after a snowstorm confines the townspeople to an old lodge. But when a mysterious creature begins terrorizing the group, their worst tendencies and prejudices rise to the surface, and it is up to the ranger to keep the residents alive, both from each other and the monster which plagues them.

 • Sam Richardson
 • Milana Vayntrub
 • George Basil
 • Sarah Burns
 • Michael Chernus
 • Comedy
 • Horror

Fijne Deense film Vildmænd, geschoten in de prachtige Noorse wildernis.

IMDb

Vildmænd
2021-03-25

In a desperate attempt to cure his midlife crisis, Martin has fled his family to live high up in the Norwegian mountains. Hunting and gathering like his ancestors did thousands of years ago before supermarkets and smartphones ruined everything. But Martins self-actualization project is turned upside down when he meets Musa. A drug runner, lost deep in the woods, injured and bleeding after a car accident. The odd couple must join forces, as they are chased through the wilderness by the local chief of police, Musa’s rivals and Martin’s unknowing wife.

 • Rasmus Bjerg
 • Zaki Youssef
 • Bjørn Sundquist
 • Sofie Gråbøl
 • Comedy

Dan Prisoners of the Ghostland, een Nicolas Cage gebeuren. Helaas geen ondertiteling, ook bij de Japanse stukken niet. Dus ik denk dat ik wat nuance gemist heb. In de nabespreking vroegen we ons echter wel af of dat nou zo'n verschil had gemaakt bij deze productie. Ik denk het eigenlijk niet. Gewoon ondergaan deze.

IMDb

Prisoners of the Ghostland
2021-08-31

In the treacherous frontier city of Samurai Town, a ruthless bank robber is sprung from jail by wealthy warlord The Governor, whose adopted granddaughter Bernice has gone missing. The Governor offers the prisoner his freedom in exchange for retrieving the runaway. Strapped into a leather suit that will self-destruct within five days, the bandit sets off on a journey to find the young woman—and his own path to redemption.

 • Nicolas Cage
 • Sofia Boutella
 • Bill Moseley
 • Nick Cassavetes
 • Tak Sakaguchi
 • Action
 • Thriller

Zou nu naar Ich bin dein Mensch (cousin Matthew in het Duits!), maar mijn eerdere afspraak liep wat uit, dus die reservering heb ik geannuleerd. Vier films maar deze editie dus. Met je Cinevillepas mocht je er 10 reserveren. In mijn filmverslaafden WhatsApp group zaten meerdere mensen die daar nog overheen ging, sprak gister iemand die er maar liefst 5 (!) achter elkaar had gedaan. Respect.

Heb nog getwijfeld over oa Spencer en Last Night in SoHo, maar die draaien de komende tijd wel. The French Dispatch & Pig had ik voor aanvang van het festival al gezien, dus dat scheelde weer puzzelen. Kunnen we nu het reguliere programma weer hervatten, binnenkort naar The Eternals en de 2e van Venom. En ik wil nog een keer naar Dune! Moet toch beetje compenseren voor al die maanden dat we niet naar de bios konden.