Net het laatste deel van de nieuwe serie Foundation uitgekeken. Het was een beetje een trage start, maar toen het eenmaal op gang kwam, was ik erg onder de indruk. De boeken van Isaac Asimov spelen zich af op een tijdsschaal van tienduizenden jaren, dus ik vroeg me af hoe ze dat wilden gaan doen. Maar hoewel ik een aantal verklarende scenes uit de latere delen liever in de pilot had gehad, pakte het uiteindelijk goed uit. Er zijn plannen voor 8 seizoenen, seizoen 2 is al bevestigd, en ik kijk in ieder geval nog even verder.

De serie gaat over de ondergang van het Galactische Imperium. De enige die dit voorziet is de psychohistoricus Hari Seldon. Seldon heeft namelijk via de door hem ontwikkelde psychohistorie (het voorspellen van de toekomst met behulp van wiskundige formules en statistische berekeningen) berekend dat het Imperium uiteen zal vallen, en dat een periode van 30.000 jaar chaos en oorlog zal komen voor een Tweede Imperium gesticht wordt.

Zie ook deze review van The Verge: Foundation’s first season loses itself in its century-spanning story. Apple’s ambitious epic takes a while to get going. Jep. Wat ik zei dus.

Volgens mij heb ik ooit boek 1 van deze klassieker gelezen, maar ik kan me er eerlijk gezegd zeer weinig van herinneren. Maar als ik die reviews bij Goodreads zo lees, is dat ook niet echt nodig. Don't even get me started about the lone female character. One scene only, she has no dialogue then gets distracted by the shininess of a necklace. Jesus, Asimov. Ai..

Foundation - Isaac Asimov
Gepubliceerd 2016-09-19 • 240 pagina's

The first volume in Issac Asimov's world-famous saga, winner of the Hugo Award for Best All-Time Novel Series. Long after Earth was forgotten, a peaceful and unified galaxy took shape, an Empire governed from the majestic city-planet of Trantor. The system worked, and grew, for countless generations. Everyone believed it would work forever. …

  • Archives

Foundation
2021-09-23, Returning Series, 1 seasons

Change your fate.

Follow a band of exiles on their monumental journey to save humanity and rebuild civilization amid the fall of the Galactic Empire.

  • Jared Harris
  • Lou Llobell
  • Lee Pace
  • Leah Harvey
  • Laura Birn
  • Terrence Mann
  • Cassian Bilton
  • Sci-Fi & Fantasy
  • Drama