Corona

En daar gaan we weer, onze tweede winter met Corona. Dankzij het vaccin staan we er gelukkig een stuk beter voor dan vorig jaar, maar niet zo goed als gewild. De werking neemt helaas al af, in combinatie met het loslaten van de maatregelen en een kleine maar enthousiaste groep vaccinweigeraars zie je de cijfers weer stijgen. Dus gisteravond was er weer een persconferentie. Wederom een oproep om het nu toch echt beter doen. Ik vrees niet dat dit gaat helpen..

Er is dus sprake van zgn 'lockdownachtige maatregelen'. In landen als Italiƫ en Spanje, waar ze eerder een Echte Lockdown hadden, lachen ze ons uit. Het is too little, too late en ik vrees dat er straks weer van alles (de bios, snik!) gesloten wordt en dat dat weer weken gaat duren. Ik heb een aantal concerten op stapel staan, de eerste is al doorgeschoven naar 2023(!) en ik vrees ook uitstel voor het optreden van Dool half december. Pff.

Over de bios gesproken, daar wordt keurig de QR code gecontroleerd, ook bij het Filmfestival eerder deze maand ging dat prima. Ik ben een aantal keer uit eten geweest, ook dat ging goed, hoewel ik daar wisselende verhalen over hoor. De sportschool daarentegen is echt heel vreemd. Die hebben wel een scanner bij de entree hangen, maar ik heb gehad dat er niemand bij zat, waardoor iedereen doorliep. En als er wel iemand zat, kreeg ik na het scannen een all clear.

Op de vraag of mijn ID nog gecontroleerd moest worden, werd lacherig gereageerd. De franchisehouder gaf aan dat hij het van de vaste klanten toch wel weet. Toen ik hem mijn naam of geboortedatum vroeg, kreeg ik echter geen reactie. Pff. Dus ik heb geen idee wie er bij me in de zaal staat bij mijn klasje en of die gevaccineerd zijn. Dikke vette middelvinger naar je trouwe klanten die al die maanden hun abonnement hebben laten doorlopen. Zo gaan we er niet komen natuurlijk.

Vraag me echt af hoe we door deze crisis waren gekomen met een meer capabele overheid, een wat minder eigenwijze volksaard en een kleinere rol van social media. En ik hou mijn hart vast voor de nabije toekomst waarin we met deze omstandigheden een veel erger crisis (klimaatverandering anyone?) moeten gaan aanpakken. Ik probeer niet te wanhopen, maar soms heb je dagen.. Pff. Wederom.

Las trouwens onlangs Was Ebola a near-miss?, een interessant artikel over hoe het eruit had kunnen zien als niet Corona ons op de proef had gesteld, maar Ebola. Met dezelfde houding en middelen had dat nog een tandje erger uit kunnen pakken. Zo zie je maar, het kan altijd erger! Opbeurende woorden, me dunkt..