Woorden waarvan ik niet had gedacht ze ooit uit te spreken, maar ik ben gisteren naar het Circuit Zandvoort geweest. Zo ontzettend niet in mijn comfort zone, ik heb zeer weinig met auto's. Ik heb wel ooit mijn rijbewijs gehaald, maar ben vlak daarna in de binnenstad van Leiden gaan wonen en doe sindsdien eigenlijk alles met fiets & trein. Maar goed, ik was dus op het circuit.

We hadden namelijk ons vader voor zijn verjaardag een cadeaubon gegeven voor coureur voor een dag, zoals dat zo mooi heet. Je kunt dan kiezen of je een stuk wilt rijden in een bijzondere auto, of bijv een stukje op het circuit. Mijn vader koos voor het laatste. Je gaat dan eerst een aantal rondes mee als bijrijder en daarna wissel je van plek met de pro en mag je zelf rijden. Ieder zijn hobby.

Dus gisteren was het zo ver en ik ging gezellig mee als fotograaf en voor de ondersteuning. Toch leuk om zoiets eens te bekijken, wat een lawaai en wat gaat dat hard! En dan als die pracht en praal er omheen. To see and be seen. Alleen al op de parkeerplaats. Fascinerende subcultuur. We hebben dit uitje vervolgens afgesloten met een welverdiende burger in Noordwijkerhout.

Hieronder een selectie van mijn foto's. De actieshots heb ik met de spiegelreflex van vader gemaakt, voor die foto's zie zijn Flickr account.

Foto's bekijken op Flickr