Rotterdam

Net terug uit Rotterdam. Eindelijk weer eens op pad om Tjerk aan te moedigen bij de marathon, nadat deze twee keer was uitgesteld vanwege Corona. We zitten net aan de start van een nieuwe golf, dus toch weer wat voorzichtig in de trein en onderweg. Nadat we hebben geklapt bij de Erasmusbrug toch nog even gekeken bij de metro naar het centrum, maar die was helemaal volgepakt, dus we gaan lopend.

Tjerk met startnr 1886

Onderweg komen we langs Beurs en herken ik een loper die bij de Erasmusbrug iets voor Tjerk passeerde, dus we besluiten te wachten om hem hier nogmaals aan te moedigen. Tineke staat met de meiden bij de finish en via de magie van Signal krijg ik bevestigd dat hij hier waarschijnlijk nog moet passeren. De tracking app doet helaas de hele dag al niets, totaal overbelast, waar flink over geklaagd wordt op social media. Dat doen wij met de Tuinvogeltelling toch beter! ;-)

En ja hoor, daar komt ie! Iets later dan volgens zijn planning, achteraf horen we dat hij last kreeg van zijn lies. Vervelend, maar hij loopt toch dapper door en komt uiteindelijk met 3:32 bij de finish. Niet binnen de gewenste 3u dus, maar wat mij betreft een hele mooie prestatie. Ik doe het hem niet na iig. Misschien op de fiets. En nu maar even kijken hoe het loopt, ik geloof dat de volgende alweer voor april op de kalender staat. Maar goed, wie weet waar we dan staan.