Na de vreemde stilte van vorig jaar, was het dit weekend weer ouderwets druk in de stad, want Leidens ontzet kon dit jaar relatief normaal doorgaan. Omdat 3 oktober op een zondag viel, was het nu ook op maandag nog feest. Uiteraard vielen de feestelijkheden ook traditiegetrouw weer grotendeels in de regen. Ach, dat hoort erbij.

En dus wel een prachtig weekend om na een rondje kermis ook de bios weer eens te bezoeken. De capaciteit is weer opgeschroefd, je kunt echter nog wel stoelen reserveren en bij de deur wordt je QR code gescand, om te checken of je gevaccineerd of recentelijk getest bent. Beter dan bij de sportschool, waar bij de groepslessen vreemd genoeg wel weer meer mensen zijn, maar dan weer niet gecontroleerd hoeft te worden. Ik vond de logica in het beleid nog niet.

Al 2x uitgesteld ivm Corona, maar nu dan toch echt in de bios, de nieuwe James Bond film No Time To Die. De laatste met Daniel Craig. En dat is wel goed ook, ik vond het af en toe wel een beetje schrijnend wat die arme man nu weer allemaal moest doen. Verder weet je natuurlijk wat je kunt verwachten bij zo'n film, maar dat blijft leuk vermaak in de bios. Niet voor het vijftal puberjongetjes een paar rijen voor me overigens, die de héle film een spel op hun telefoon hebben gespeeld. Beetje zonde van het geld, me dunkt, maar wie ben ik.

No Time to Die
2021-09-29

The mission that changes everything begins…

Bond has left active service and is enjoying a tranquil life in Jamaica. His peace is short-lived when his old friend Felix Leiter from the CIA turns up asking for help. The mission to rescue a kidnapped scientist turns out to be far more treacherous than expected, leading Bond onto the trail…

 • Daniel Craig
 • Léa Seydoux
 • Rami Malek
 • Lashana Lynch
 • Ralph Fiennes
 • Action
 • Thriller
 • Adventure

Totaal anders, in het Kijkhuis naar de nieuwe film van Alex van Warmerdam, Nr. 10. Ik had er expres nog niets van gezien en weinig over gelezen. En dat was maar goed ook, de plotwendingen had ik niet van tevoren willen horen. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik hier nou van vond, geloof ik. Maar dat mag ook best wel eens bij een film..

Nr. 10
2021-09-30

A stubborn stage actor navigates single fatherhood, a strenuous theatre project, an adulterous love affair, and the confounding dreams awakened by a puzzling street encounter with a mysterious stranger.

 • Tom Dewispelaere
 • Pierre Bokma
 • Frieda Barnhard
 • Anniek Pheifer
 • Hans Kesting
 • Drama
 • Comedy
 • Mystery