Een aantal jaar terug werd bekend gemaakt dat er weer een nieuwe verfilming van Dune aan zat te komen. Toch wel één van mijn favoriete boeken, maar na de vorige film (van David Lynch) en de mwah mini-serie, was ik ietwat afwachtend.

Maar na het horen van de betrokkenheid van regisseur Denis Villeneuve en de eerste nieuwtjes over casting, was ik voorzichtig enthousiast. Ook leuk om te horen dat er gefilmd was in Wadi Rum (Jordanië) waar ik in 2019 was. En toen kwam Corona. En uitstel. En meer uitstel. Maar onlangs kon ik dan eindelijk kaartjes reserveren voor de voorpremière eerder vanavond! Woot woot!

Dune
2021-09-15

It begins.

Paul Atreides, a brilliant and gifted young man born into a great destiny beyond his understanding, must travel to the most dangerous planet in the universe to ensure the future of his family and his people. As malevolent forces explode into conflict over the planet's exclusive supply of the …

  • Timothée Chalamet
  • Rebecca Ferguson
  • Oscar Isaac
  • Jason Momoa
  • Josh Brolin
  • Science Fiction
  • Adventure

Lekker bombastische soundtrack van Hans Zimmer, goeie casting, prachtige fotografie, locaties en kostuums. Het heeft wat gekost, maar zó de moeite waard. En Denis is fan van het bronmateriaal, dat zie je aan alles. De reviews tot nu toe zijn erg goed, grootste kritiek is dat de film een open einde heeft. Maar dat was te verwachten, er was al eerder bekend gemaakt dat de tweede film pas gemaakt wordt als de opbrengst van deze voldoende is. Dus gaat dat zien!

Ben trouwens nog maar weer eens met de boeken begonnen. Die eerste is en blijft briljant. Helaas wordt de oorspronkelijke reeks uiteindelijk steeds minder interessant. Deel 1 heb ik dan ook meerdere malen gelezen, maar het eind van deel 6 heb ik maar 1x gehaald. Ben momenteel halverwege de 3e, eens kijken hoe ver ik nu kom.

Dune - Frank Herbert
Gepubliceerd 1965 • 446 pagina's

Paul Atreides moves with his family to the planet Dune and is forced into exile when his father's government is overthrown. The first book in the series. Copyright © Libri GmbH. All rights reserved.

  • Dune (Imaginary place)