Woensdag vertrokken naar onze 3e locatie in een buitenwijk van havenplaats Fécamp. Mooi appartement aan Rue Anita Conti (die moest natuurlijk even opgezocht), maar wel een ietwat deprimerend complex. Voor een paar dagen echter goed te doen.

Het is ondertussen flink afgekoeld, gelukkig maar, om het hier leefbaar te houden zouden anders alle rolluiken naar beneden moeten. Naar mega E'Lerclerc voor boodschappen. Rond gekeken in het havengebied en hier uit eten geweest. Ook hier valt ons weer op hoe hard Frankrijk is getroffen door Corona. Overal waar we geweest zijn de afgelopen tijd zie je veel permanent gesloten horeca. Lijkt me niet goed voor het sociale leven, vooral niet op het platteland.

Donderdag een laatste dag voor wat uitgebreider toerisme. Ivm tijdgebrek moeten we kiezen tussen Le Havre en Rouen. Deze laatste is vergelijkbaar met Reims en Troyes, waar we eerder deze vakantie waren, dus we kiezen voor Le Havre. Op Wikipedia lees ik onderstaande..

De nieuwe stad die na de Tweede Wereldoorlog ontstond onder leiding van de architect Auguste Perret werd in 2005 door de UNESCO op de lijst van het Werelderfgoed opgenomen. Zij rees uit de grond in de periode 1945-1964; om die snelle wederopbouw te verwezenlijken, maakte Perret voor het eerst op grote schaal gebruik van geprefabriceerde elementen en beton. De stad geldt in Frankrijk als één der symbolen van de naoorlogse periode, die in het Frans Trente Glorieuses genoemd wordt.

En dat is te zien ook, echt sfeervol is het allemaal niet. Ook een charmante haven ontbreekt hier helaas. Maar toch leuk om eens gezien te hebben, we vertoeven nog enige tijd in overdekt winkelcentrum Docks, de LEGO store is altijd leuk immers. We nemen de toeristische route naar huis om nog wat mooie beelden van de kustlijn te zien.

We hadden de hoop vrijdag naar Étretat te gaan, voor de fotogenieke krijtrotsen aldaar, maar we schrokken nu al van de drukte alhier. Vrijdag dus niet naar Étretat, maar naar nabijgelegen Yport. Ach, we hebben zulks al op IJsland gezien. En beter. Puh. ;-) Yport was minder spectaculair, maar ook de moeite waard en een stuk rustiger. Bovendien erg goed geluncht. Ook belangrijk.

Dat was em al weer. Voelt altijd alsof je weken bent weggeweest, terwijl de tijd voorbij vliegt. Gisterochtend vertrokken en begin van de avond thuisgekomen. Natuurlijk de reis nog wel afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. En nu heb ik nog een week vrij voor ik weer aan de bak moet. Heerlijk!

Foto's bekijken op Flickr