Zo, zomervakantie. Daar was ik aan toe. Zijn zaterdag vroeg vertrokken, voor 7u op de weg. Rond een uur of 3 in Corroy (Marne department), gelegen tussen Reims en Troyes. Hadden wat problemen met de internetverbinding en dus het vinden van het juiste adres (wat verstopt in de Airbnb inbox zat), maar 't is uiteindelijk goed gekomen. Rue des Coudriers 9, een oude boerderij in een agrarisch dorpje. De woning is erg groot, met een mega tuin eromheen. Na aankomst boodschappen gedaan bij Lecrerc in nabijgelegen Sézanne. Ik was volgens mij voor het laatst in Frankrijk toen je nog Francs moest wisselen, dus dat is ook al een bezichtiging.

Zondag een rustige dag, lekker uitgeslapen. Rondje door Corroy gedaan, kerkje en begraafplaats bekeken. Het is echt een dorp van niets, maar wel lekker rustig. 's Avonds uit eten in nabij gelegen Sézanne. Maandag naar Reims. De prachtige kathedraal bekeken, uitgebreid geluncht bij Restaurant Paix en vervolgens nog naar de baseliek gewandeld. Het wordt een thema, want na een rustige dinsdag, gaan we woensdag naar Troyes. Ook hier bekijken we de basiliek en de kathedraal. Je bent toerist, of je bent het niet.

Maandag ging trouwens de nieuwe wet in, waardoor we overal waar we willen blijven zitten onze pass sanitaire moeten tonen. Dit kan de Coronatest app zijn, maar deze werkt helaas niet zonder Internetverbinding (pff), een printje van de QR-code of de stempels in het gele boekje. Op zich goed te doen, maar je moet er wel steeds aan denken dat ding in je tas te stoppen. Ik ben benieuwd of we in het najaar zoiets ook bij ons krijgen voor restaurant, bioscoop en sportschool. De mondkapjes in winkels zijn hier trouwens niet weggeweest, ook in winkels die een heel stuk rustiger zijn dan mijn buurt Digros.

Morgen door naar Bourgneuf-la-Forêt, stukje ten westen van Parijs.

Foto's bekijken op Flickr