Donderdag vertrokken uit Corroy, door naar Bourgneuf-la-Forêt. We verblijven alweer in een prachtig huis! Helaas wel aan een drukke weg, maar er kunnen overal rolluiken voor de ramen, dus dat merk je niet. Mooie tuin met een fijn terras. De Super U zit aan 't eind vd straat, altijd handig. Het museum voor Jean Chouan slaan we echter over, ik las op Google Maps een enthousiaste review over de rondleiding van 2u (!) door vrijwilligers. Hm.

Vrijdag naar Saulges grotten en bijbehorend museum over de prehistorie. Alle rondleidingen van de grotten zijn helaas al volgeboekt. Ivm Corona zijn de groepen een stuk kleiner dan normaliter, dus het gaat hard. Hebben het museum bekeken en een stuk op het terrein gewandeld. Tijdje bij het water gezeten, het is warm, rond de 40 graden. Mondkapje in het museum was dus ook niet ideaal. 's Avonds lekker de BBQ aangezwengeld. Vakantie!

Zaterdag naar Chateau Gontier voor (zoals we online lazen) de jaarlijkse braderie. Deze bleek bij aankomst echter een vrij armetierige kermis, die bovendien nog niet open was. Hebben het dorp bekeken, uiteraard met kerk. Daarna een bezoek aan nabijgelegen Laval. Zondag rustig aan, nog steeds warm, maar wel wat wind nu. Op zoek naar een menhir die hier zou moeten staan. We vinden em uiteindelijk vlak aan de weg, heel praktisch. Richting Mayenne voor de resten van de Gallo-Romeinse stad Noviodunum (nu Jublains). Veel groter dan verwacht, met bijbehorend museum. 's Avonds heerlijk gegeten bij Indiaas restaurant Agra in Laval.

Maandag naar Mont Saint Michel. Het getijdeneiland stond al een tijdje op Mijn Lijst, leuk om eindelijk eens te bezoeken. Ik had echter totaal onderschat hoe toeristisch het hier is. De enorme parkeerplaats bij aankomst was al een kleine hint van hetgeen ging komen. De Mont Saint-Michel is de derde toeristische trekpleister in Frankrijk na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles, met jaarlijks meer dan 3.500.000 bezoekers.

Druk dus, maar erg gaaf! Het is vandaag gelukkig koeler, rond de 24 graden. Maar goed ook, want we wandelen de circa 3km naar de abdij, de shuttlebusjes zitten bomvol met gemondkapte mensen. De wandeling was achteraf het hoogtepunt, op het eiland in de smalle straatjes is het druk. En dus helaas niet in de abdij zelf geweest, alle timeslots waren uitverkocht. Een volgende keer dan maar.. Niet in het hoogseizoen iig.

Dinsdag eerst gesport (lang leve YouTube) en uitgebreid geluncht. Naar abdij de Clairmont uit 12e eeuw. We werden helaas nogal ongastvrij ontvangen, waren er 5 voor 2, hij ging toch echt pas 2u open. Bovendien stonden we op de parkeerplaats voor werklui. Tickets waren 8 euro. Laat maar, de lol was er al af. Gelukkig wel hard gelachen. Uiteindelijk belandt in Lavel voor oa de Decathlon. Verder rustig dagje. Spullen ingepakt, opgeruimd, zitten lezen, wandeling door 't dorp. Morgen richting noorden, voor een kort verblijf in havenplaats Fécamp.

Foto's bekijken op Flickr