WFH

Nu de restricties weer wat los gelaten worden, zeker in de VS, zie je steeds meer analyses en voorspellingen over waar we heen gaan qua thuiswerken. Waarschijnlijk zal een hybride vorm van deels op kantoor en deels thuis de toekomst hebben.

Wat mij betreft prima, af en toe naar kantoor voor de sfeer en voor essentieel overleg, maar in je eigen omgeving het uitvoerende werk doen, waar je toch meer focus voor nodig hebt. En ook niet te vergeten, baas over je eigen thermostaat en de muziekkeus. En de dagen met het beste weer uitkiezen, zodat ik niet weer in een storm naar Noordwijk hoef te fietsen. Haha! Kortom, ik ben pro-hybride.

Dat gezegd hebbende, het lijkt me heel lastig om in die omstandigheden te starten met je carriere of met een nieuwe baan. Ook vraag ik me af hoe het uitpakt qua verdeling in de week, want het was op woensdagen bijv al rustiger overal. Hoe wordt het personeel over de week verdeeld, zeker als het pand niet groot genoeg is om iedereen te kunnen herbergen. Wat zijn de consequenties voor het fileprobleem? Heel benieuwd hoe dit er over een jaar of 5 uitziet.

Hier een aantal relevante artikelen..

Makers vs Managers: The Battle Over Remote Work
Managers want to go back to the office. Employees aren’t so sure

Employees Are Quitting Instead of Giving Up Working From Home
The drive to get people back into offices is clashing with workers who’ve embraced remote work as the new normal.
Gevonden via MetaFilter, wat een flinke hoeveelheid interessante reacties oplevert.

The empty office: what we lose when we work from home
For decades, anthropologists have been telling us that it’s often the informal, unplanned interactions and rituals that matter most in any work environment. So how much are we missing by giving them up?

Apple employees push back against returning to the office in internal letter
“Over the last year we often felt not just unheard, but at times actively ignored”

En McSweeney's heeft natuurlijk een aparte kijk op de zaak met The Captivity-to-Workplace Reintroduction Program.