WD My Book Live

Nou, dat is lekker dan. Western Digital raadt gebruikers van de WD My Book Live en WD My Book Live Duo aan om die los te koppelen van internet, om gegevensverlies te voorkomen. Verschillende gebruikers van die apparaten zijn al hun data kwijtgeraakt. WD zegt het probleem te onderzoeken. aldus Tweakers.net.

Zag dit gisteravond toevallig op Twitter. Ik heb ook zo'n unit aan mijn router hangen. Snel de netwerkkabel eruit getrokken. Maar wat nu? Bevat gelukkig geen essentiƫle data, maar toch wel wat dingen die ik liever niet kwijt raak, series die niet meer te vinden zijn bijv.

The My Book Live series was introduced to the market in 2010 and these devices received their final firmware update in 2015. Het ding is al wat ouder, ik heb em sinds 2013 zie ik. End of life sinds 2015. Maar je mag toch verwachten dat er wel patches komen voor zulke bekende lekken. Ik ga toch niet elke paar jaar een nieuwe NAS kopen omdat de software niet meer wordt bijgewerkt. Heel raar dit.

Voor meer check Ars Technica “I’m totally screwed.” WD My Book Live users wake up to find their data deleted, The Verge Unplug your WD My Book Live, or you might find your drive’s data wiped of de onvermijdelijke thread op Hackernews.

Binnenkort dan toch maar eens kijken voor een nieuwe.. :-(

Wordt wel een beetje moe van al die bijdehanterikken, had je maar een backup moeten hebben. Voor veel mensen fungeert dit ding net als backup, zo is ie oorspronkelijk ook in de markt gezet. Maar goed, als het gaat om backups geldt nog altijd Two is one and one is none.