Gisteren mijn afspraak voor de Coronavaccinatie gemaakt!! Spannend, ik ben al sinds vorige week aan het aftellen, het gaat nu namelijk op volgorde van geboortejaar. Zaterdag was Tjerk aan de beurt ('76), zondag was '77-'78 en dan vandaag eindelijk '79-'80. Vanaf half 12 kon je online een afspraak maken. Ik was zo bang dat de groep AstraZenica weigeraars tussendoor gepland zouden worden, maar dat valt nu dus gelukkig weer mee.

Dus ik kan nu half juni voor de eerste en half juli voor de 2e. U krijgt twee injecties met een mRNA-vaccin, te weten BioNTech/Pfizer of Moderna. Beide vaccins hebben een vergelijkbare werking. Tussen beide injecties zitten ongeveer 35 tot 42 dagen. Beide in de Bloemerd in Leiderdorp, dat kwam het beste uit, bovendien vlakbij mijn tandarts, dus ik ben er bekend. Nog even geduld dus, maar ik neem aan dat ik die laatste anderhalve week ook wel veilig doorkom. #ikprik

Tjerk had natuurlijk weer mazzel, zijn jaar krijgt bij wijze van uitzondering Janssen, hij kon gelijk maandagmiddag al terecht voor de eerste en enige prik, dus die is er alweer klaar mee. Hij was wel echt net op tijd overigens, want inmiddels is aangekondigd dat er gestopt wordt met Janssen. Raar dat ze niet iedereen Janssen als optie bieden. Ik las overigens dat er rond die aankondiging weer de nodige verwarring was en er zelfs vaccin is weggegooid. Zo zonde.