Een echte make-up gebruiker ben ik nooit geweest, een goeie dagcrème met -uiteraard- SPF en wat mascara vind ik meestal wel prima. Wel was ik regelmatig bezig met goeie verzorging, fijne crèmes en regelmatig voor een facial. Tijdens het afgelopen anderhalf jaar was dit wel echt een opvallende trend. We hoefden niet meer op pad, niet meer representatief op kantoor te zitten, maar nog wel steeds die blik op je snufferd in de vele videocalls. Dus iedereen is meer gaan smeren, tips gaan delen en video's gaan kijken.

Zo was daar natuurlijk al lang de Vogue Beauty Secrets playlist op Youtube, waarin allerhande celebs vertellen over hun routine. De meeste eerlijk, bij sommige kijkt de sponsor toch wel erg duidelijk mee. Niet altijd heel leerzaam, maar meestal wel amusant.

Maar ja, dan heb je het algoritme van YouTube aan het werk gezet en krijg je allerlei video's van dermatologen bij je aanraders. (Ook de minder professionele mensen zijn vertegenwoordigd, dus let goed op wie je gelooft!) En ja, dan ga je eens kijken, naar bijv Shereene Idriss en Cassandra Bankson. En dan pak je wat dingen op en dan wil je eens wat dingen gaan proberen. Mijn huid kan gelukkig veel hebben, maar ik heb oa in Jordanië toch wel wat zonneschade opgelopen. Verder heb ik vroeger een aantal moedervlekken laten verwijderen en daar wat littekens aan overgehouden.

Dus nu smeer ik nog trouwer zonnebrandcrème, ben ik begonnen met dagelijks Retinol (aanrader, check de video van eerstgenoemde over dit onderwerp) en scrub ik niet meer met crèmes met korreltjes, maar gebruik ik de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary. Die is trouwens best heftig, dus volg de gebruiksaanwijzing! De ontdekking van The Ordinary heeft mij trouwens sowieso wel heel blij gemaakt. Fijn merk tegen schappelijke prijzen. Anyhoe, ik smeer dus nog lekker even door.

Nog wat relevante linkjes over de trend..

How the beauty retail market can survive Covid-19 Beauty may be in the eye of the beholder, but there is little debate when it comes to the long-term attractiveness of the UK beauty industry - especially for retailers branching out or brands opting for direct-to-consumer retail channel. How is the beauty market is prevailing amidst the pandemic?

My skin care routine helps me feel a sense of control when the world is falling apart A report by market research company NPD Group found that skin care product sales rose 13% last year, whereas makeup sales saw a modest 1% bump, CNN reports.

Caroline Hirons, outspoken queen of skincare: ‘I’m not so fragile that I care what you think about me’ One of the most powerful people in the beauty industry, she is reportedly able to make or break a new product. She discusses self-confidence, online abuse – and daring to criticise Gwyneth Paltrow