Mail

Waar ben ik aan begonnen? Ik dacht, ik ga mijn mail stroomlijnen. Ik heb een zgn catch-all op dit domein en probeer tegenwoordig elk nieuw account daarop aan te maken met voor de @ de domeinnaam van de site, dus hema@mirthe.org, etos@mirthe.org, etc. Maar dat heb ik ook niet al te consequent doorgevoerd. Dus dat moet eerst.

Verder zit ik al jaren bij xs4all en heb de nodige accounts op dat domein aangemaakt. Daar wil ik eigenlijk van afstappen, want wat als ik daar ooit weg zou gaan. Kan gebeuren. Ook heb ik nog een Gmail adres in gebruik, waar ik ook vanaf wil, want privacy. Bovendien komt daar een bak troep binnen omdat elke Mirthe jonger is dan ik en kennelijk moeite heeft om een eigen mailadres te gebruiken bij het aanmaken van accounts.

En zie ook dat gedoe met allekabels.nl voor extra motivatie.

Dus alles omzetten naar specifieke adressen op mijn eigen domein. Klinkt simpel. Ik heb bovendien alle, of iig de belangrijkste accounts in een password manager zitten, dus een kwestie van nalopen zou je denken.

Maar er gaat een fascinerende wereld voor me open. Bij sommige sites is het wijzigen van e-mailadres ├╝berhaupt niet mogelijk of heel lastig te vinden. Bij sommige kan ik niet meer inloggen, hoewel de gegevens in mijn passw managers staan. Dan kom je in de meeste bizarre password opvraag flows, die ook allemaal anders zijn en niet altijd even goed werken. En als het dan uiteindelijk toch wel is gelukt mijn mailadres te wijzigen, ben ik ineens weer ingeschreven voor een reeds eerder afgemelde nieuwsbrief, of beter nog, ik ben op beide adressen ingeschreven. Wat een feest!