Ik zeg, shield wall! Even afkicken, ik heb zojuist, tot mijn grote spijt, het allerlaatste boek uit de Saxon series van Bernard Cornwell uitgelezen. Al sinds jaren eentje waar regelmatig een nieuw boek van uitkwam en waar je altijd een paar fijne dagen mee had. Het eerste deel las ik in 2009, zie ik in mijn archief. De eerste boeken zijn inmiddels verfilmd als de serie The Last Kingdom.

The story begins with the conquest of all but one of the major Saxon kingdoms by the Danes, with Wessex, the last kingdom, nearly overrun. Alfred the Great, King of Wessex, rallies his forces and begins the long struggle to fulfill his ambition of uniting all English speakers in one realm. Uhtred, despite his inclinations otherwise, repeatedly fights and schemes to bring about Alfred's dream over the course of a long life.

Erg fijn vermaak, ik ben het karakter Uthred gaan waarderen. Jammer dat het afgelopen is. Eens kijken wat ik nu zal gaan lezen. The Thursday Murder Club, iets totaal anders, stond nog op mijn lijst. Maar ik hoor ook goeie dingen over The Chronicles of Amber, misschien dat ik met het eerste deel uit die reeks begin.