Dit weekend gekeken naar Roadburn Redux, de online versie van het festival, maar ik zie aan de horizon al wat Echte Concerten op de planning verschijnen. Zo aas ik al een tijdje op Dool in december (die is al 2 keer verplaatst, nu moet het toch wel een keertje kunnen?) en, nieuw op de kalender, Solstafir & Katatonia in februari. Ik heb ze beide al eerder gezien, maar dit is zo'n fijne combinatie, die wil ik niet missen.

Durf ik voorzichtig optimistisch te zijn? Goed nieuws is iig dat mijn beide ouders (bouwjaar 1951/1952) volgende week hun eerste shot (Pfizer) krijgen, dus dat is al een hele positieve stap. En ja, voor hetzelfde geld komt het allemaal stil te liggen door teveel bijwerkingen en nemen de nare mutaties de overhand. Niet aan denken. Ik heb gewoon kaartjes gekocht, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Wel genoten trouwens, van Roadburn Redux. Ik wil toch echt eens fysiek aanwezig zijn bij dit bijzondere festival. Het staat al jaren op mijn planning, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Nu dus online, anders maar ook prettig. De video's zijn nog terug te kijken tot en met middernacht morgenavond, dus ik pak er nu nog een paar mee. Kan ik mooi via de Shield casten naar mijn televisie.

Persoonlijk hoogtepunt was voor mij The Nest met Her True Nature

a collaboration between Wolvennest and some special guests. We announced their special guests yesterday - AA Nemtheanga (Primordial, Dread Sovereign), Tommie Eriksson (Saturnalia Temple), Bones (Dread Sovereign), Alexander von Meilenwald (The Ruins Of Beverast), and Ryanne van Dorst (DOOL) -- but everything else is tightly under wraps.

Ook totaal onverwacht was Die Wilde Jagd performing Atem

a multi-cycle piece written for a hand built wooden organ pipe installation, cello, percussion and electronics. Inspired by ancient Far Eastern knowledge about the art and science of breathing and how it can preserve physical and mental health, as well as Georgian folk harmonies, Atem explores breath and its essential role in human life.

Oh, en Astrosoniq, altijd leuk (één van de weinige bands die ik kende vooraf. Haha!) Live at Roadburn 2016

Whether you’re reliving this extended set or experiencing this sonic wizardry for the first time, you can see for yourself why Astrosoniq was at vanguard of the homegrown Dutch psychedelic / stoner scene of the '90s and '00s, and are still met with much reverence in The Netherlands and abroad.

En Trialogos en The Ocean en Dead Neanderthals. Ohh, zoveel moois. Je hebt er een dagtaak aan om het allemaal te bekijken. Heerlijk!