Pfizer

Hoera, mijn ouders hebben vanochtend hun eerste Coronavaccinatie gehad. Aanvankelijk hadden ze aparte afspraken staan, vandaag en morgen, maar pap mocht op dezelfde afspraak. Scheelt weer een 2e reisje. In juni komt de 2e prik. Woot woot!

Zou wel handig zijn als bij het afspraken inplannen rekening gehouden kon worden met echtparen die toch samen komen, ik hoor dit van meer mensen mij heen. Maar goed, al met al fijn dat dit nu gedaan is. Beide kregen Pfizer/BioNTech. Zie ook welke coronavaccins worden in Nederland gebruikt.

Deze vaccins van zijn meer dan 90% effectief in het voorkomen van ziekte door het coronavirus. Dit betekent dat er in een groep gevaccineerde mensen 90% minder mensen coronaklachten krijgen dan in een (even grote) groep mensen die niet gevaccineerd is. Uit de onderzoeken blijkt dat mensen die na een vaccinatie toch corona kregen, minder ernstig ziek werden.

Echt heel fijn dit, we blijven uiteraard voorzichtig, maar de gevolgen zijn zoveel minder heftig mochten ze nu alsnog besmet raken. Nu door naar mensen uit eind jaren 70. ;-)

Foto's bekijken op Flickr