Shield

Al jaren gebruik ik een WD TV Live om bestanden van mijn NAS af te spelen op mijn televisie. Helaas wordt het apparaat al een tijdje niet meer ondersteund door WD en ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk mijn oog laten vallen op de Nvida Shield en deze onlangs besteld.

Met de Nvidia Shield TV Pro maak je van iedere tv een mediacenter en gameconsole in één. Deze slimme mediaspeler heeft Android 9 ingebouwd, waardoor je verschillende apps installeert. Zo stream je via Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Dankzij de krachtige ingebouwde processor kijk je favoriete series in Ultra HD met HDR. Wil je de opslag uitbreiden? Koppel dan een usb stick of externe SSD schijf via een van de usb-aansluitingen. Wil je na het filmijken liever even gamen? Dat kan ook met de Shield TV Pro. Dankzij Nvidia GameStream speel je bijvoorbeeld spellen die op jouw pc met Nividia GeForce videokaart staan op je tv. Met GeForce NOW speel je populaire spellen in Full HD op je televisie.

Vond op Tweakers al een thread met veel tips en antwoorden op allerhande vragen. Nice. Ben er tot nu toe erg tevreden mee iig. Gebruik Kodi voor het afspelen van bestanden van mijn NAS en verder de nodige Android apps voor andere content. Native had ik meteen al Netflix, Prime en Youtube. Nu alleen binnenkort eens tijd vrij maken voor de mogelijkheden mbt gamen, want daar ben ik nog niet aan toegekomen.