Pannen

De film Dark Waters had ik al gezien, dus ik wist het al, Teflon is evil, of eigenlijk het stofje PFOA, wat daarin zit. En toch heb ik toen geen actie ondernomen. Bij de uitzending van Keuringsdienst van Waarde toch weer geschrokken. That's it, nu gaat die meuk eruit. Tijd voor nieuwe pannen!

Eens kijken wat een mooi alternatief is, ik heb gekozen voor een aantal pannen, in verschillende maten en verschillend materiaal. Eentje van keramiek, eentje van RVS en eentje van staal. Vooral die laatste vergt wel even wat aanpassingen aan mijn manier van koken, ik moet onthaasten geloof ik. Gelukkig heeft de producent van 1 van mijn nieuwe pannen allemaal behulpzame filmpjes online gezet. Handig. Binnenkort maar eens oefenen met omeletten, kijken in welke het het best lukt.

Zie ook het artikel van Zijn teflonpannen gevaarlijk? van de Consumentenbond of Zo schadelijk is een beschadigde anti-aanbakpan van Radar.