Een jaar

Afgelopen vrijdag zat ik precies een jaar in lockdown. En vandaag ben ik voor de 2e keer in lockdown jarig. Vorig jaar zouden we met een groepje uit eten gaan, maar toch besloten dat niet door te laten gaan vanwege Corona. Momenteel nog steeds een avondklok vanaf 21:00 en mag je maar 1 persoon ontvangen. Dus ik ben gisteren bij mijn broer geweest, ook om de verjaardag van Abby te vieren, en vandaag bij mijn ouders langs. We zien verder weinig mensen, dus dat durf ik wel aan. Dat gezegd hebbende hoop ik wel dat ze nou eens opschieten met die vaccinaties van de 60 plussers. Dat ademt toch een stukje fijner.

Maar wat een raar jaar. Eerst een beetje ongelovig, toen was alles angstaanjagend en waren we voorzichtig. Vervolgens werd het zomer en ging het stukken beter. Nog wat onwennig en lacherig liepen we met mondkapjes in de Aldi in Duitsland. In het najaar weer een opleving. En het duurt maar voort, nu weer met de vaccinatiestrategie die in Nederland toch wat.. uhm, bijzonder.. verloopt. Ben erg benieuwd naar alle parlementaire enquêtes die hier achteraf over gehouden zullen worden..

Ook in de pers de nodige aandacht voor deze ietwat dubieuze mijlpaal. Een selectie: