Al sinds een aantal jaar is deze vaste prik in de kalender, de Tuinvogeltelling. Uiteraard om te tellen, maar ook om te werken aan de site, en dit jaar voor het eerst de PWA. Toen we nog e-Vision waren deden we al de meeste projecten voor Vogelbescherming Nederland en sinds we zijn gefuseerd met Aan Zee (pardon, sinds vandaag New Story) is dat alleen maar meer geworden.

Een leuke klant om voor te werken, met een sympathiek onderwerp. En de Tuinvogeltelling (TVT van VBN, zoals we intern zeggen, scheelt weer typen), krijg ook altijd veel pers en aandacht van Het Publiek, dus dat is ook leuk natuurlijk.

Dit jaar wel extra spannend, want de hele infrastructuur is omgegooid. De telling zelf is losgetrokken van de website en opgenomen in een zgn PWA, om beter te optimaliseren voor mobiele apparaten. De PostgreSQL database wordt nu gevoed vanuit een DynamoDB, om de issues die we daarmee hadden (bleef toch een bottleneck, hoeveel servers je er ook bij zette) te voorkomen. De website heeft ondertussen ook een flinke aanpassing gekregen.

Maar het zit er al weer op voor 2021. De site kan weer omgezet naar Fase 3 (de Resultaten). Later dit jaar gaan we al weer brainstormen voor de editie van 2022 en kan de site naar Fase 1 (Voorpret). Nu nog even nagenieten van een geslaagde editie, vreemdgenoeg toch ook dankzij Corona. Dit jaar net geen 200.000 tellingen, een mooie target voor volgend jaar.