Sneeuw

Ik ben geboren in de horrorwinter van 1979, misschien dat daar mijn liefde voor winter vandaan komt, of misschien is het gewoon nostalgie omdat dit in Nederland door klimaatverandering helaas nou eenmaal niet zo vaak meer voorkomt.

Maar goed, deze week was het dan zo ver. Vorige week was het al uitgebreid in de media, misschien omdat we ondertussen allemaal wel een beetje uitgepraat zijn over Corona, het wordt koud! Zelfs de kans op een Elfstedentocht wordt besproken! Zondag zou het gebeuren, code oranje, code rood. Niet de weg op als het niet hoeft. Gelukkig blijven we toch allemaal al heel lang thuis, dus dat risico was minimaal.

En ja hoor, zondagochtend lag het er, een pak sneeuw. Niet de vele beloofde centimeters, vrijwel nooit zo dicht bij de kust. Maar toch genoeg om onze prachtige stad nog iets mooier te maken. Dan de komende dagen maar glibberend naar de winkel, tot het uiteindelijk allemaal weer gesmolten is.

Foto's bekijken op Flickr