Lockdown

Tja. Dat was wel te verwachten. We doen het slecht in Nederland. Te eigenwijs. Allemaal door de winkelstraat schuifelen, op zoek naar koopjes en cadeautjes. Sinterklaas en straks Kerst en Oud & Nieuw met de familie vieren. En dus moet de rem erop. Het is bitter, maar het moet echt, die cijfers moeten omlaag.

Wat mij betreft hadden ze het beter bij de vorige persconferentie al aan kunnen kondigen, maar goed, nu is het dan toch aan de orde, Nederland gaat in Lockdown. Nou ja, voor zover we dat kunnen hier. Er was al gedoe met Hema en Action die alsnog even open waren, maar dat werd gelukkig snel afgekapt. Ik lees nu dat mensen en masse naar de Makro gaan, omdat die wel open is, of zelfs naar Antwerpen afreizen om te winkelen. Zucht.

En dan is er een mutatie van Covid-19 die in Engeland is opgedoken. Vluchten en trein zijn gestopt, maar vermoedelijk is deze versie van het virus al hier. Het schijnt vooral in Londen nu hard om zich heen te grijpen. Het wordt een lange winter, vrees ik.

Super Covid is Here, and You Should Be Very Worried
The Next Phase Isn’t Just About Vaccines. Mutant Strains of Supercharged Covid Are Emerging, and They May Be Here to Stay

De Britse corona-mutant: zorgwekkend, of valt het wel mee? Een variant van het coronavirus die 70 procent besmettelijker lijkt dan het ‘gewone’ virus, is opgedoken in Nederland. Zorgwekkend, vinden virologen. Want als zo’n variant de overhand zou krijgen, zijn misschien nóg strengere maatregelen nodig om de epidemie beheersbaar te houden.

Foto's bekijken op Flickr