VS Code

Ik moet altijd een beetje lachen om die mensen die artikelen schrijven over de configuratie van hun editor. En nu doe ik het zelf ook. Nou ja, enigszins. Ik heb heel lang in Eclipse code geschreven. Heel veelzijdig, maar uiteindelijk een beetje een log beest. Nu werk ik al weer wat langer in het populaire VS Code. Heel flexibel, wat fijn is, maar daardoor ook een tikje intimiderend om naar je zin te configureren.

Veel ontwikkelaars lijken te werken in dark mode, dus de beste themes hebben dat als uitgangspunt. Nu vind ik dark mode niet heel prettig werken, ik heb liever mijn scherm vrij donker ingesteld. Maar na enig zoeken en tweaken heb ik VS Code nu eindelijk naar mijn zin. En ik heb sinds vandaag ook het zeer hippe font Operator Mono in gebruik genomen, mooi in combinatie met een lichte cursief voor functienamen en comments, wat ik eerst aanstellerij vond, maar nu erg fijn vind werken. Zo gaan die dingen. Haha!

Ter illustratie, een voorbeeld van wat code. Dit is trouwens een stukje Kirby, waar deze site ook in is geschreven. Overigens is mijn site wel in dark mode uitgewerkt, maar dat is meer omdat ik het een leuke CSS uitdaging vond. Oh, belangrijk pluspuntje van VS Code zijn de vele plugins en natuurlijk de integratie van Emmett, die ik in Eclipse al veel gebruikte. Nou, da's wel weer genoeg geNerd, aan de slag!