The Crown

Je kon er niet omheen, seizoen 4 van The Crown is eerder deze maand op Netflix verschenen. En ja, ik heb em inmiddels als weer uitgekeken. Ik geloof dat er nog 2 seizoenen volgen, maar dat ze eindigen voor ze bij de tegenwoordig tijd aankomen. Ben benieuwd. Maar goed, seizoen 4 dus..

Goed gecast in ieder geval, zowel Diana als Thatcher. Het koninklijk huis komt er iig minder goed af dan vorige seizoenen, of misschien is het gewoon omdat dit dichter bij het heden ligt, dat we nog een beter beeld hebben van hoe het gegaan zou zijn. Zie ook dit artikel van The Daily Beast The royal family is reportedly upset about inaccuracies in “The Crown.” They are more likely furious at it holding an unforgiving mirror up to their flaws, failures, and cruelty.

Ik weet nog dat Thatcher overleed, ik las toen de obituary thread op Metafilter. Vooral de bijna tastbare haat die de Britten hadden en dan de voornamelijke Amerikaanse gebruikers die dat te ver konden gaan en zich niet konden voorstellen dat ze nog steeds zulke sterke gevoelens bij mensen opriep. Misschien bij het heengaan van Trump, dat ze het snappen? Hoewel ik vermoed/hoop dat zelfs zijn acties niet zo'n sterk stempel zullen drukken op de lange termijn. Maar goed, wie weet wat hij nog uit zal spoken in deze laatste weken van zijn ambtstermijn.