Livestream

Wat een feestje! Eerst donderdag een livestream van Paradise Lost en gisteravond was het de beurt aan Moonspell. Die laatste zou oorspronkelijk vorige week (op Halloween) zijn, maar was verplaatst. Ook zou er dan eentje van Cradle of Filth zijn, maar die is zelfs uitgesteld naar februari. Beide ivm Corona. Paradise Lost had echt een bizar goeie setlist. Interactie was wat minder, maar dat doen ze live ook niet echt. Ze speelden in een oefenruimte, vrij clean, wel heel goed geluid.

Moonspell daarentegen speelde voor een selectie fans, in een concert setting met lichtshow. Fernando sprak ons allen uiteraard regelmatig toe in het Portugees (Obrigado!) en Engels. Ook hier trouwens een goeie setlist, iets langere show dan PL. Allebei totaal anders, maar allebei zeer de moeite waard. Kan niet wachten tot we weer mogen!

Wel grappig trouwens, ik zag beide bands al meerdere keren in 't echt aan 't werk. Bij Paradise Lost heb ik een hele sterke herinnering aan een optreden in de oude Tivoli, aan de Oude Gracht. Heerlijke zaal, best veel gezien. Een pijpela, geen ruimte, geen zuurstof, geen social distancing. Topavonden gehad! En Moonspell zag ik eind jaren 90 een aantal keer in allerlei voorprogramma's en festivals. Misschien iets te vaak achter elkaar. Haha!

Maar vooral in het begin, geweldig! In zowel 1996 als 1997 in het voorprogramma van Type O Negative, toen ook op hun hoogtepunt, Peter is inmiddels alweer 10 jaar dood zie ik. In Nighttown (bestaat niet eens meer) in Rotterdam en Paradiso (natuurlijk in Amsterdam). Ik zie ons nog binnenkomen in Paradiso met die backdrop met bomen van Type O tegen dat glas-in-lood. Nostalgie!

Paradise Lost in The Mill (Bradford) op 05-11-2020:

 • Widow
 • Fall From Grace
 • Blood and Chaos
 • Faith Divides Us - Death Unites Us
 • Gothic
 • Shadowkings
 • One Second
 • Ghosts
 • The Enemy
 • As I Die
 • Requiem
 • No Hope in Sight
 • Embers Fire
 • Beneath Broken Earth
 • So Much Is Lost
 • Darker Thoughts

Moonspell in Pax Julia Teatro Municipal (Beja) op 06-11-2020:

 • Vampiria
 • Wolfshade (A Werewolf Masquerade)
 • Em nome do medo
 • In tremor dei
 • Opium
 • Awake!
 • Night Eternal
 • Breathe (Until We Are No More)
 • Soulsick
 • Butterfly FX
 • Can't Bee
 • Everything Invaded
 • Alma Mater
 • Todos os santos
 • Mephisto
 • Full Moon Madness
 • The Future Is Dark