Tijdens de lockdown in het voorjaar heb ik al behoorlijk veel gepuzzeld, maar het lijkt erop dat we ook in de komende winter nog voldoende avonden overhouden om hiermee te gaan vullen. Helaas, want de strijd tegen Corona gaat niet zo goed in Europa en ook vooral niet in Nederland.

En in tegenstelling tot het voorjaar, zijn we nu niet erg eensgezind, schouders eronder en gaan. Nederland is ondertussen best verdeeld. Wat ook niet helpt, nu er dan eindelijk een advies komt om het toch echt maar eens te proberen met die mondkapjes, is er te lang gezegd dat het allemaal niet zoveel uithaalt.

Zojuist weer gekeken naar de personferentie van de overheid, en daar zitten best wel wat heftige dingen tussen, vooral voor de horeca, maar ik heb echt mijn twijfels of het genoeg is. Ik denk dat ze dit beter de vorige keer (eind september) hadden kunnen aankondigen. Toen kwam het er voornamelijk op neer dat de kroegen iets eerder gingen sluiten. En dat heeft -joh!- niet voldoende resultaat gehad. Leidens ontzet is overigens dit jaar volledig online gevierd, hopelijk kan ik me volgend jaar weer gewoon ergeren aan de drukte in De Stad.

Afwachten dus maar weer. Voor mij persoonlijk verandert er niet zoveel, ik werk nog thuis en ga af en toe naar de bios en iets regelmatiger naar de sportschool. Beide zijn goed geregeld wat mij betreft, je moet van te voren afspreken en er is veel ruimte. Overigens zijn Tjerk en zijn meiden afgelopen week positief bevonden, dus die zitten nu in quarantaine aldaar. Gelukkig met milde klachten en inmiddels al wat verbetering. Was wel even schrikken want ik heb daar vrijdag gegeten en vervolgens ben ik in het weekend nog bij Onze Ouders geweest. Wij houden bij al deze bezoekjes steeds voldoende afstand en zijn gelukkig allen klachtenvrij, maar het toont weer even aan hoe makkelijk zoiets gaat..

Foto's bekijken op Flickr